Головна Новини Світ ЄС Несподіваний поворот: одна з країн ЄС оголосила про початок економічної співпраці з Іраном
commentss НОВИНИ Всі новини

Несподіваний поворот: одна з країн ЄС оголосила про початок економічної співпраці з Іраном

Угорщина оголосила про початок економічної співпраці з Іраном

17 листопада 2022, 16:47 comments1646
Поділіться публікацією:

Угорщина домовилася з підсанкціонованим Іраном про початок співробітництва у галузі економіки. Таким чином, Будапешт нібито хоче нормалізувати ситуацію на Близькому Сході. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто у Facebook.

Несподіваний поворот: одна з країн ЄС оголосила про початок економічної співпраці з Іраном

Прапор Ірану. Фото: з відкритих джерел

Угорський міністр пояснив спроби Будапешта налагодити співпрацю із Тегераном спробами повернути Іран у систему міжнародного співробітництва. В Угорщину з візитом уже приїхав міністр економіки Ірану Ехсан Хандузі для засідання спільного економічного комітету.

Сійярто зазначив, що у світ сьогодні зіткнувся з багатьма проблемами, а також із конфліктами, які стали некерованими. Глобальна безпека зараз опинилася в небезпеці і знизити цю небезпеку можна тільки поклавши край якомога більшій кількості конфліктів. Саме тому Угорщина вважає, що якщо вдасться повернути Іран у систему міжнародного співробітництва, то тим самим буде розпочато велику справу щодо повернення стабільності всієї ситуації на Близькому Сході.

Глава МЗС також додав, що "нормалізацію ситуації варто розпочати з економічної співпраці".

Читайте також на порталі "Коментарі" — зернову угоду продовжено на 4 місяці: про що це говорить – чи незабаром може заробити порт Миколаєва.

Також видання "Коментарі" повідомляло — падіння ракети в Польщі , що відбулося 15 листопада, продовжує залишатися топ-темою. Спочатку передбачалося, що це – одна з російських ракет, випущених Україною під час масованої атаки. Однак президент США Джо Байден заявив партнерам G7 і НАТО, що це могла бути ракета від української системи ППО. Між країнами НАТО вже пройшли термінові консультації щодо інциденту. Про що говорить реакція сторін зараз? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини