Головна Новини Світ ЄС Такої критики Орбан ще не зазнавав: у Європарламенті "рознесли" угорського прем'єра
commentss НОВИНИ Всі новини

Такої критики Орбан ще не зазнавав: у Європарламенті "рознесли" угорського прем'єра

У Європарламенті, не добираючи слів, розкритикували Орбана.

сьогодні, 08:42
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Багатьом європейським політикам, ймовірно, увірвався терпець. Вони прямо називали прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана "автократом", "шахраєм", "корумпованим" та "корисним ідіотом" Путіна. 

Такої критики Орбан ще не зазнавав: у Європарламенті "рознесли" угорського прем'єра

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото: European Union, 2024.

Віктор Орбан під час нещодавнього виступу у Брюсселі заявив, що його позиція щодо покращення відносин з РФ та сімейних цінностей корисні для ЄС. Однак європарламентарі мали іншу думку.

Німецький депутат Моріц Кернер різко розкритикував угорського політика та заявив, що той ставить інтереси Росії, вище за громадян власної країни.

"Ви кажете, що виступаєте за національний суверенітет, але запрошуєте китайських поліцейських стежити за людьми у вашій країні. Ви говорите, що хочете зупинити міграцію, але впускаєте російських шпигунів у нашу Шенгенську систему і називаєте це "національною карткою". Містер Орбане, ти не патріот. Ти просто корисний ідіот Росії та Китаю. Це реальність", — сказав Моріц.

Німецький політик Манфред Вебер заявив, що шокований виступом Орбана, адже той не присвятив жодного слова Україні. А президентка Європейської комісії Урсула ван дер Ляєн розкритикувала прем’єр-міністра Угорщини зазначивши, що той звинувачує не загарбників, а жертву.

Крім європейських політиків, Орбану також дісталось і від угорського опозиціонера Петера Мадьяра. За його словами, за часи правління Орбана сусідні країни показали економічний ріст, тоді як Угорщина значно відстає. 

"Угорщина має другу найнижчу мінімальну заробітну плату в Європі — 668 євро… у Польщі мінімальна заробітна плата зросла втричі з 2010 року. У Румунії вони підвищили мінімальну заробітну плату в п’ять разів. А їжа там на 30% дешевша. Ви збільшили держборг нашої країни в 2,5 раза, що є європейським рекордом. Інфляція висока, ПДВ найвищий у Європі…", – сказав Мадьяр.

Ще один німецький депутат Даніель Фройнд назвав Орбана "найбільш корумпованим політиком в Європейському Союзі". За його словами, "ви та ваші друзі, ви вкрали гроші в божевільних масштабах". Фройнд сказав, що уряд Орбана взяв кошти ЄС, призначені для ремонту угорських доріг і шкіл, і витратив їх на будівництво футбольного стадіону та "палаців". Крім того, за словами німецького політика, Орбан зробив одного зі своїх друзів – колишнього сантехніка Льорінца Месароша – мільярдером і "найбагатшою людиною в Угорщині". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан розповів, як святкуватиме перемогу Трампа на виборах у США.

Також "Коментарі" писали, що Єврокомісія подає до суду на Угорщину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини