Головна Новини Світ ЄС Низка країн Євросоюзу відмовилась надавати Україні статус кандидата: хто протестує
commentss НОВИНИ Всі новини

Низка країн Євросоюзу відмовилась надавати Україні статус кандидата: хто протестує

Низка країн ЄС проти того, щоб на цьому тижні надати Україні статус кандидата на вступ

7 березня 2022, 18:13 comments2776
Поділіться публікацією:

Декілька держав проти того, щоб надати цього тижня Україні статус країни-кандидата на вступ до ЄС. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на європейських дипломатів.

Низка країн Євросоюзу відмовилась надавати Україні статус кандидата: хто протестує

Прапор ЄС - фото з відкритих джерел

Німеччина, Нідерланди та інші держави прагнуть, щоб Єврокомісія спочатку надала оцінку готовності України до процесу набуття членства в ЄС, перш ніж буде ухвалено рішення.

Як повідомив один із дипломатів, ці країни бажають зосередитися насамперед на наданні підтримки Україні та зупиненні війни, а не на запуску процесу, який може тривати десятиліття.

Держави, що підтримують пропозицію надання Україні статусу країни-кандидата, впевнені, що підтримка заяви України символічно важлива, попри те, що сам процес набуття членства дійсно довгий і складний.

Президент Єврокомісії Шарль Мішель раніше повідомив, що заявку України стосовно членства в ЄС обговорюватимуть найближчими днями.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Росія запропонувала евакуйовувати українців до себе. Росія запропонувала створити гуманітарні коридори з Києва до Білорусі, а потім і до Росії, а з Харкова та Сум одразу до Росії. Вночі надішов лист від Росії, у якому була пропозиція, "враховуючи особисте прохання президента Французької Республіки Еммануеля Макрона", оголосити режим тиші 7 березня й створити гуманітарні коридори.

Також "Коментарі" писали, що Росія поступово збільшує інтенсивність інформаційно-психологічних операцій (ІПСО) проти українського народу, української армії та влади. 

Читайте на порталі "Коментарі": російським військам не вдалося досягнути успіху на жодній ділянці фронту: звіт від Арестовича.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ярослав Ков

7 березня 2022, 18:43

Ярослав Ковалишин. Невже вони ще не розуміють, що якби були прийняли Україну в ЄС і НАТО, тоді коли приймали прибалтійські країни, то не було би сьогоднішньої війни.

Ярослав Ков

7 березня 2022, 18:32

Не вже вони ще не зрозуміли, шо якби були прийняли Україну в ЄС і НАТО, тоді коли приймали прибалтійські країни, то не було би сьогоднішньої війни, Їм би не потрібно тратити колосальні кошти на сьогоднішню війну. НЕ ВЖЕ НЕ ЗРОЗУМІЛО?


Новини