Головна Новини Світ ЄС Нові санкції ЄС: з якими труднощами зіштовхнуться російські дипломати
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові санкції ЄС: з якими труднощами зіштовхнуться російські дипломати

За інформацією Politico, Євросоюз має намір обмежити пересування дипломатів із РФ Шенгенською зоною

6 лютого 2024, 09:42 comments20445
Поділіться публікацією:

Євросоюз планує обмежити поїздки російських дипломатів країною, в якій вони акредитовані, і таким чином заборонити їм пересуватися іншими країнами Шенгенської зони. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Нові санкції ЄС: з якими труднощами зіштовхнуться російські дипломати

Європейський Союз. Фото: з відкритих джерел

За інформацією джерел, серед дипломатів, знайомих із планом, така пропозиція включена до 13-го пакету європейських санкцій проти Росії.

Ця пропозиція є давнім проханням Чехії, яке минулого року наполягало на припиненні свободи пересування російських дипломатів. Зокрема, чеський уряд наполягав, щоб російським дипломатам видавали спеціальні візи та посвідки на проживання.

Однак, за даними Politico, поки що неясно, як план буде реалізовано, адже поїздки всередині Шенгенської зони часто не контролюється. Джерела видання зазначають, що Єврокомісія також розширить списки російських компаній, яким європейські фірми не можуть продавати товари подвійного призначення та військову продукцію.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Євросоюзі визнали, що санкції проти РФ не допомогли зупинити війну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – битва за економічне ослаблення РФ продовжується. І доки Євросоюз не наважується конфіскувати заморожені активи країни-агресора, а країни Глобального Півдня (особливо Китай) активно скуповують російські енергоресурси, Україна шукає свої шляхи. І, схоже, знайшла слабке місце РФ атакуючи дронами нафтогазові об'єкти на узбережжі Балтійського моря. Як оцінюєте дії Заходу та України в економічній війні з Росією? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Раніше "Коментарі" інформували – чому санкції проти РФ виявилися беззубими: що зробити, щоб ситуація змінилася.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини