Головна Новини Світ ЄС Нових санкцій ЄС проти Росії може не бути: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Нових санкцій ЄС проти Росії може не бути: у чому причина

За інформацією Financial Times, в ЄС вже відкрито кажуть, що досягли ліміту санкцій проти Росії

20 квітня 2023, 13:20
Поділіться публікацією:

У Європейському Союзі припускають, що, ймовірно, санкції проти Росії досягли своєї стелі. Однак ЄС все ж таки має намір запровадити 11-й пакет санкцій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Financial Times".

Нових санкцій ЄС проти Росії може не бути: у чому причина

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну європейські країни запровадили 10 пакетів антиросійських санкцій. Таким чином ЄС заблокував майже весь експорт російської нафти, а також продаж технологій, машин та електротоварів. Також запроваджено персональні санкції, заморожено рахунки сотень фізичних та юридичних осіб.

Європейські чиновники у коментарі виданню зазначають, що майбутній пакет санкцій розширить список підсанкційних осіб, а також закриє так звані лазівки для обходу обмежень.

"Ми закінчили. Якщо ми введемо більше санкцій, буде більше винятків, ніж заходів", — зазначив європейський урядовець.

Деякі країни ЄС закликають запровадити санкції проти ядерної енергетики РФ. Це єдина сфера, яка залишилася майже незайманою. Риторика у цьому питанні посилюється після підтримки Німеччини. Проте Франція та Угорщина виступили проти.

Журналісти вважають, що ЄС все ж таки запровадить санкції проти керівників "Росатом", а також російських чиновників, причетних до захоплення Запорізької АЕС та викрадення українських дітей.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому експорт українського зерна заблоковано – як це скористалася РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Світовий банк і МВФ у Вашингтоні протягом цього тижня усувати "слабкі місця" санкцій проти росії, щоб запобігти способам їх обходу. Тим часом, ЄС працює над черговим (11-м) пакетом санкцій проти країни-агресора. Не виключено, що вони можуть торкнутися нафти, газу та атомної галузі. З "атомними" санкціями, втім, є серйозні пробуксовування, насамперед з боку Угорщини, Франції та Болгарії. Які очікування від нових санкційних рішень із боку Заходу? Куди і як треба бити, щоб швидше покласти російську економіку та, відповідно, військову машину? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

75757

20 квітня 2023, 13:08

Это реально КОСМОС! Теперь что бы по трахаться не надо париться, зашел на сайт, выбрал девку, предложил и всё, ищите место и время. Без денег, без отношений, все бесплатно и анонимно, вот сайт ----- https://vinci.tk/xclub


Новини