Головна Новини Світ ЄС Новим президентом Словаччини може стати соратник Фіцо: що він говорив про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Новим президентом Словаччини може стати соратник Фіцо: що він говорив про Україну

Вибори президента Словаччини мають відбутися навесні 2024 року

4 січня 2024, 10:40
Поділіться публікацією:

Спікер парламенту Словаччини та соратник прем'єра Роберта Фіцо Петер Пеллегріні має великі шанси стати новим президентом цієї країни. Як передає портал "Коментарі", такі результати показало опитування агентства SANEP, проведене на замовлення телеканалу ТАЗ.

Новим президентом Словаччини може стати соратник Фіцо: що він говорив про Україну

Петер Пеллегріні. Фото з відкритих джерел

Судячи з відповідей респондентів, у першому турі президентських виборів Пеллегріні міг би здобути 43,9% голосів виборців. За його основного конкурента – колишнього міністра закордонних справ Словаччини та екс-посла у США Івана Корчка – проголосували б 32,3% опитаних.

У другому турі Пеллегріні міг би обійти Корчка з поділом голосів у 58% та 42% відповідно.

Крім того, соціологи спрогнозували, якою може бути явка виборців. У першому турі вона становила б 50%, у другому – 42%. Самі вибори президента Словаччини мають відбутися навесні 2024 року.

Зазначимо, що після перемоги на парламентських виборах прем'єр Словаччини Роберт Фіцо виступив за припинення підтримки України зброєю. У свою чергу Пеллегріні дотримується дещо іншої позиції. За його словами, рішення про припинення військової підтримки України має вплинути лише на передачу власних озброєнь, а не на їхній продаж. Пеллегріні вважає, що якщо замовлення зроблено на комерційній основі, то це лише плюс, бо йдеться про підтримку словацької промисловості.

Читайте також на порталі "Коментарі" — конфлікт РФ та України неможливо вирішити військовим шляхом і ставка західних країн на постачання Києва зброєю та фінансами провалилася. Таку заяву в інтерв'ю Pravda зробив прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини