Головна Новини Світ ЄС Новий санкційний пакет ЄС: чи вдалося Угорщині виконати завдання Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий санкційний пакет ЄС: чи вдалося Угорщині виконати завдання Кремля

За інформацією ЗМІ, Угорщині не вдалося зняти санкції ЄС із трьох російських олігархів

21 лютого 2024, 13:30
Поділіться публікацією:

Постійні представники ЄС схвалили продовження поточних санкцій проти Росії та Білорусі на півроку, не підтримавши спробу Угорщини виключити зі списків імена трьох російських олігархів, зокрема Алішера Усманова, В'ячеслава Кантора та Дмитра Мазепіна. Як передає портал "Коментарі", про це повідомив редактор "Радіо Свобода" з питань Європи Рікард Джозвяк із посиланням на свої джерела.

Новий санкційний пакет ЄС: чи вдалося Угорщині виконати завдання Кремля

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

"Посли ЄС також домовилися про продовження санкцій проти понад 1900 російських та білоруських фізичних та юридичних осіб ще на 6 місяців", – йдеться у повідомленні.

За даними журналіста, Угорщина хотіла виключити зі списку російських олігархів Алішера Усманова, В'ячеслава Кантора та Дмитра Мазепіна-молодшого, але знову зазнала невдачі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Євросоюзі знаходиться на фінішній прямій погодження 13-го пакету санкцій проти Росії. Головний противник подібних ініціатив – Угорщина – вже заявила, що не блокуватиме новий пакет. Мовляв, усі його елементи, які "шкодять угорським інтересам", було вилучено. Ймовірно, йдеться про китайські компанії, які раніше хотів покарати ЄС за допомогу РФ. Тим часом у США готуються запровадити санкції проти Китаю за підтримку війни Росії проти України. При цьому відомо, що Штати стали найбільшим покупцем нафтопродуктів з Індії, яка, своєю чергою, робить їх із російської сировини. Про що говорить ситуація із санкціями напередодні другої річниці вторгнення РФ в Україну? Які висновки слід зробити – які кроки зробити для ефективніших ударів по агресору? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чому санкції проти РФ не зупиняють війну: що відбувається навколо нового санкційного пакету.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини