Головна Новини Світ ЄС Новообрана прем'єр Швеції відмовилася від посади за кілька годин після призначення
commentss НОВИНИ Всі новини

Новообрана прем'єр Швеції відмовилася від посади за кілька годин після призначення

Пізніше Магдалена Андерссон сказала, що сподівається знову стати прем'єр-міністром як лідер однопартійного уряду

26 листопада 2021, 04:00
Поділіться публікацією:

Перша в історії Швеції жінка прем'єр-міністр подала у відставку лише за кілька годин після свого призначення. Про це повідомляє британська телерадіокомпанія ВВС. Лідер соціал-демократів Магдалена Андерссон у середу очолила уряд країни, проте за кілька годин подала у відставку після того, як її соратник з коаліції пішов з уряду, а її бюджет не отримав підтримки. Натомість парламент проголосував за бюджет, складений опозицією, до якого входять праві, які виступають проти мігрантів.

Новообрана прем'єр Швеції відмовилася від посади за кілька годин після призначення

Магдалена Андерссон - фото з відкритих джерел

Партія зелених, яка є партнером по коаліції, заявила, що не може ухвалити бюджет, "розроблений спільно з ультраправими". Згодом Андерссон сказала, що сподівається знову стати прем'єр-міністром як лідер однопартійного уряду.

"Існує конституційна практика, згідно з якою коаліційний уряд має піти у відставку, коли йде одна партія", — заявила Андерссон.

Нагадаємо, уряд Швеції почне вивчати можливість переходу країни на цифрову валюту, що стане важливим кроком для самого безготівкового суспільства в світі. Міністр фінансових ринків Пер Болунд сказав, що огляд, розпочатий у п'ятницю, як очікується, буде завершено до кінця листопада 2022 року. Справу очолить Анна Кінберг Батра, колишній голова фінансового комітету Riksbank. Швеція — одна з перших країн світу, яка розглядає можливість запровадження цифрової валюти. Її центральний банк вже запускає пілотний проєкт з Accenture Plc із впровадження електронної крони, заснованої на тій же технології блокчейн, яка лежить в основі цифрових валют, таких як біткойн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини