Головна Новини Світ ЄС Обіцянка буде дотримана наполовину. Боррель розповів, скільки Україна отримає снарядів до березня
commentss НОВИНИ Всі новини

Обіцянка буде дотримана наполовину. Боррель розповів, скільки Україна отримає снарядів до березня

ЄС у питанні снарядів наразі виконає обіцянку наполовину і надасть 524 тис артилерійських снарядів з обіцяного одного мільйона, про це на брифінгу повідомив віце-президент Європейської комісії Жозеп Боррель, пишуть «Коментарі»

31 січня 2024, 18:39
Поділіться публікацією:

Україна до березня отримає не всі снаряди, які їй були обіцяні Європейським Союзом, про це повідомив віце-президент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

Обіцянка буде дотримана наполовину. Боррель розповів, скільки Україна отримає снарядів до березня

Європейці планують наростити виробництво снарядів

За його словами, на даний момент Україні, починаючи з березня 2023 року, було надано 330 тис снарядів з обіцяного мільйона. Переважно ці снаряди були передані із європейських запасів.

"До березня, станом на сьогодні, я очікую, що ця цифра буде збільшена на додаткові 200 тисяч"
, — підкреслив Боррель.

Тобто, підкреслив віце-президент ЄК, Україні загалом нададуть 524 тис артилерійських снарядів. За його словами, вони будуть передані завдяки індивідуальним та спільним закупівлям, а також з наявних запасів.

Разом з тим, Боррель висловив переконання, що до кінця цього року, відповідно до планових постачань, Україна отримає більше, ніж один мільйон снарядів. Зокрема, планується виготовити ще 630 тис артилерійських снарядів, але остаточна цифра потребує підтвердження.

Окрім того, Боррель підкреслив, що виробничі потужності в країнах-членах ЄС зросли на 40% від часу початку повномаштабного вторгнення РФ у Україну.

"Ми були на дуже низькому рівні нашої технологічної та промислової бази оборони",
— сказав Боррель і висловив переконання, що виробничі потужності треба й надалі нарощувати.

Нагадаємо, "Коментарі" писали про те, чому ЄС виявивсянеготовим передати Україні мільйон снарядів. Експерти підкреслювали, що труднощі, з якими стикаються Україна та ЄС у питаннях постачання нам боєприпасів, мають об'єктивні причини. Зокрема, виробничі потужності з виготовлення снарядів не можуть бути запущені швидко. А склади – виснажені.

Окрім того, як писали "Коментарі" глава МЗС Дмитро Кулеба відзначав, що партнери України не виконують ключову обіцянку в контексті постачання саме снарядів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини