Головна Новини Світ ЄС Очільник МЗС Естонії прямо сказав за кого "грає" Орбан
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник МЗС Естонії прямо сказав за кого "грає" Орбан

Глава МЗС Естонії Маргус Цахкна розкритикував Віктора Орбана.

3 вересня 2024, 16:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна заявив, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан замість підтримки спільного руху країн ЄС, перебуває на боці противника. За його словами, поведінка Угорщина не приносить користі Європейському Союзу.

Очільник МЗС Естонії прямо сказав за кого "грає" Орбан

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС Естонії Маргус Цахкна в інтерв'ю передачі "Välisilm" на ETV прокоментував діяльність Віктора Орбана.

"Я думаю, що Орбан розмовляє зі своїми виборцями в Угорщині зовсім не так, як ми домовилися в Європі. На жаль, саме у цьому питанні Орбан справді почав грати за команду противника", — сказав Цахкна.

За словами Цахкни, ЄС розпочав процедуру за якої може призупинити право голосу Угорщини при прийнятті важливих рішень. За словами естонського політика, рішення навряд чи буде прийнято, адже у ньому потрібна згода всіх 26 країн. Проте Цахкна додав, що ЄС планує створити механізм "за якого 21 країна зможе рухатися вперед".

Міністр закордонних справ Естонії стверджує, що поведінка Орбана не приносить користі, а багато рішень, які заблокувала Угорщина, були важливими. 

"Наприклад, з приводу виділення коштів з Європейського фонду миру. Щоправда, ми все ж таки змогли знайти рішення і спрямувати 1,5 мільярда із доходу від заморожених російських активів в Україну. Але, звичайно, такі виступи, з зовсім іншою риторикою, які дозволяє собі Орбан, точно не роблять нас сильнішими", — сказав Цахкна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Угорщині назвали фактор, без якого країна не виживе та звинуватили у цьому Україну.

Також "Коментарі" писали про те, що Орбан отримав "ляпас" за підтримку Росії. У США повідомили про важливе рішення для Будапешту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини