Головна Новини Світ ЄС Один із лідерів ЄС назвав війну Росії проти України "замороженим конфліктом"
commentss НОВИНИ Всі новини

Один із лідерів ЄС назвав війну Росії проти України "замороженим конфліктом"

Роберт Фіцо заявив, що його країна не бачить ефективності у політиці санкцій проти Росії

25 листопада 2023, 07:27
Поділіться публікацією:

Словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо під час візиту до Праги вкотре повторив, що не змінить свого рішення, виступаючи проти постачання зброї Україні для протистояння російській агресії. Більше того, Братислава вже зараз виступає за переговори між Києвом та Москвою. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву Фіцо зробив на прес-конференції з чеським колегою Петром Фіалою, яку транслювало Чеське телебачення.

Один із лідерів ЄС назвав війну Росії проти України "замороженим конфліктом"

Роберт Фіцо. Фото: з відкритих джерел

Прем'єр Чехії визнав, що підходи Праги та Братислави щодо повномасштабного російського вторгнення в Україну відрізняються, але назвав дуже важливим те, як Словаччина діятиме на європейському рівні.

"Для нас важливо, щоб словацький уряд та прем'єр-міністр підтримували спільну європейську політику на європейському рівні. Немає жодних сигналів, що це не так", – зазначив Фіала.

У свою чергу Фіцо повідомив, що поговорить телефоном з главою українського уряду Денисом Шмигалем про гуманітарну допомогу, але військову, як і говорив раніше, не надаватиме. Також він не бачить потреби їхати зараз до України.

Словацький прем'єр сказав, що його уряд вважає "конфлікт" – повномасштабну війну РФ проти України – "замороженим", не бачить ефективності у політиці санкцій проти Росії та виступає за "припинення бойових дій в Україні" та початок переговорів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у МЗС Литви зробили тривожну заяву: Україну можуть змусити піти на переговори з РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – через скільки років може розпочатися новий масований наступ РФ: президент Чехії озвучив прогноз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини