Головна Новини Світ ЄС ООН ухвалила важливу резолюцію щодо відшкодування збитків Україні: хто голосував проти
commentss НОВИНИ Всі новини

ООН ухвалила важливу резолюцію щодо відшкодування збитків Україні: хто голосував проти

Генеральна асамблея ООН підтримала резолюцію, якою пропонується запровадити механізм компенсації збитків Україні

14 листопада 2022, 21:48 comments1659
Поділіться публікацією:

14 листопада на засіданні Генеральної асамблеї ООН підтримали  резолюцію, що пропонує запровадити механізм компенсації збитків Україні, завданих російською агресією. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на керівника Офісу президента Андрія Єрмака у Twitter.

 ООН ухвалила важливу резолюцію щодо відшкодування збитків Україні: хто голосував проти

Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію про відшкодування збитків Україні (фото з відкритих джерел)

"За всі свої злочини Росія заплатить у всіх сенсах — включаючи репарації. Відтепер, це воля ООН. Все буде Україна", — повідомив Андрій Єрмак.

Стало відомо, що не підтримали прийняття резолюції такі країни, як  Білорусь, ЦАР, Китай, Куба, КНДР, Еритрея, Ефіопія, Іран, Малі, Росія, Сирія, Зімбабве.

На рішення Генеральної асамблеї ООН відреагував український президент Володимир Зеленський, який назвав це рішення "дипломатичною перемогою".

"Від визвольної перемоги в Херсоні до дипломатичної перемоги в Нью-Йорку — Генасамблея ООН тільки що дала зелене світло створенню компенсаційного механізму за російські злочини в Україні", -  відреагував Володимир Зеленський у себе в Twitter.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що ООН не прийняла резолюцію Росії про розслідування біологічної зброї в Україні. Російська Федерація звинуватила Україну в застосуванні біологічної зброї та на основі наданих "фактів" вирішила зібрати засідання Ради Безпеки ООН для детального розгляду справи. 28 жовтня постійний представник Російської Федерації в ООН Василій Небензя повідомив, що ніби в Херсонській області військові РФ виявили спеціальні безпілотні апарати, які мають контейнери для перевезення біологічної зброї. За словами російського чиновника це були три дрони, що мали резервуари по 30 літрів. Небензя стверджує, що ці контейнери слугували для розпилення біологічних речовин. На засіданні РБ ООН 2 листопада відповідна резолюція подана з боку Росії була відхилена, адже не набрала необхідних 9 з 15 голосів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини