Головна Новини Світ ЄС Опитування показало, які країни підтримують вступ України до ЄС, а які проти
commentss НОВИНИ Всі новини

Опитування показало, які країни підтримують вступ України до ЄС, а які проти

Європейці розділилися щодо переваг вступу України до ЄС

3 липня 2024, 11:35 comments1220
Поділіться публікацією:

Останнім часом серед європейців немає єдиної позиції щодо членства України у Європейському Союзі. Як свідчать дані дослідження Європейської ради з міжнародних відносин (ECFR), європейці розділилися щодо переваг вступу України до ЄС. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

Опитування показало, які країни підтримують вступ України до ЄС, а які проти

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, країни, які найбільше підтримують вступ України до ЄС – це Португалія, Естонія, Швеція, Іспанія та Польща, а найскептичніші – Німеччина, Болгарія, Чехія та Франція.

Серед українців майже дві третини (64%) вважають, що членство в ЄС є таким же вирішальним, як і членство в НАТО для майбутнього їхньої країни.

Варто зазначити, що за результатами цього ж опитування стало зрозуміло, чи більшість європейців вірить, що Україна переможе на полі бою.

Як з'ясувалося, європейці схильні вірити, що Україна не переможе Росію на полі бою – приблизно від третини до половини опитаних вважають, що війна завершиться врегулюванням шляхом переговорів, а 31% респондентів бачать перемогу Росії ймовірною. З опитаних країн ЄС лише в Естонії думка про перемогу України була переважаючою – 38%.

Навпаки, більшість українців (58%) залишаються впевненими, що їхні війська можуть перемогти і що вони можуть і надалі розраховувати на підтримку своїх міжнародних союзників. Лише 1% українців вірять, що Росія виграє війну, тоді як 30% вбачають врегулювання шляхом переговорів як найвірогідніший результат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін вважає, що зможе здобути перемогу у війні проти України, якщо й надалі затягуватиме бойові дії на невизначений час. Про це йдеться у оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Також видання "Коментарі" повідомляло – угоду про безпеку з ЄС: що дасть Україні та навіщо вона Європі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини