Головна Новини Світ ЄС Орбан погрожує ЄС: чим знову незадоволена Угорщина
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан погрожує ЄС: чим знову незадоволена Угорщина

Угорський прем'єр не погоджується з політикою Євросоюзу щодо мігрантів

сьогодні, 14:05
Поділіться публікацією:

Одіозний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову погрожує Брюсселю відправити мігрантів, якщо Європейський Союз не припинить переслідувати країну за обмежувальну політику надання притулку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це глава угорського уряду повідомив на своїй сторінці в мережі Х (Twitter).

Орбан погрожує ЄС: чим знову незадоволена Угорщина

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

"Бюрократи в Брюсселі, здається, не розуміють повідомлення. Якщо вони продовжуватимуть нас переслідувати, використовуючи закон про нелегальних мігрантів, ми перевеземо мігрантів від угорського кордону до головної площі Брюсселя (відповідно до правил, викладених у їхньому невдалому міграційному пакті)", — відзначив угорський лідер.

Віктор Орбан зазначив, що Євросоюз "застелив своє ліжко", а зараз має "у нього лягти".

Міграційна суперечка між Угорщиною та Євросоюзом триває тривалий період часу. 22 серпня керівник апарату прем'єра Угорщини Гергей Гуйяш озвучив такі ж погрози, як і Орбан. Він наголосив, що Угорщина не хоче платити "великі суми щодня" і якщо Брюссель хоче приймати мігрантів, то країна готова допомогти.

Перед цим у червні Угорщина отримала 200 млн. євро штрафу, оскільки не виконує загальних для ЄС правил у сфері надання притулку. Щодня прострочення коштує ще 1 млн євро, йдеться у постанові суду.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Європейська комісія ініціювала судовий процес проти Угорщини в Суді Європейського Союзу через закон про "захист суверенітету". У Єврокомісії вважають, що цей закон порушує законодавство ЄС та основні права, закріплені у Хартії основних прав ЄС. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на "Європейську правду".

Ухвалений Угорщиною закон передбачає створення Офісу захисту суверенітету, який, за словами угорської влади, має розслідувати дії, які можуть бути спрямовані на шкоду суверенітету країни, якщо вони виконуються на користь інших держав чи іноземних організацій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини