Головна Новини Світ ЄС Орбан прорахувався: у ЄС знають, що робити, якщо Угорщина накладе вето на пакет допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан прорахувався: у ЄС знають, що робити, якщо Угорщина накладе вето на пакет допомоги Україні

Деякі країни виступають за те, щоб знайти альтернативне рішення, але Іспанія та Єврокомісія підтримують план довгострокового фінансування

11 листопада 2023, 11:10 comments2867
Поділіться публікацією:

Шантаж Будапешта новим пакетом допомоги Україні може не спрацювати, адже Євросоюз знає, як обійти вето Угорщини на 50 млрд євро для України. Брюссель може звернутися за допомогою до інших країн союзу окремо, щоб набрати ту саму суму за рахунок двосторонніх угод. Цей процес може забрати трохи більше часу, але його ефективність не нижча. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters", з посиланням на джерела.

Орбан прорахувався: у ЄС знають, що робити, якщо Угорщина накладе вето на пакет допомоги Україні

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

"Угорщина ризикує зловжити своїм успіхом. Ми б віддали перевагу тому, щоб вона була на борту, але настає момент, коли людям набридає, що Будапешт тримає всіх у заручниках. Обхідний шлях стомливий, але у нас він є, якщо буде потрібно", — розповів чиновник ЄС. агенції.

Зазначимо, що країни ЄС розглядають запасний план на випадок, якщо Угорщина накладе вето на пакет допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів євро, раніше писав "Bloomberg". За словами джерел агентства, запасний план включатиме національні гарантії країн-членів ЄС щодо залучення фінансування на ринках.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News розповів, чому контрнаступ ЗСУ проходить набагато повільніше, ніж хотілося б (нестача ППО та авіації, як наслідок – російський контроль за небом). Він звернувся до партнерів із закликом допомогти нам у цій компоненті, особливо взимку. Також президент наголосив, що РФ відіграє деструктивну роль і в конфлікті на Близькому Сході (спонсуючи ХАМАС). Він закликав союзників продовжувати підтримку Ізраїлю та Україні, наголосивши, що, якщо Росія переможе, вона нападе на країни НАТО, ціна для яких тоді буде набагато вищою. Як оцінюєте такі меседжі українського лідера? Сприймає чи ні їхній Захід? Як ситуація із підтримкою нашої країни може розвиватися далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

11 листопада 2023, 11:35

Це чудово і демократично. Нарешті кожний уряд буде особисто відповідати за витрати на гниле і розкрадацьке, не валити на щось загальне і далеке. В кожній країні доведеться розповідати своїм виборцям чому фінансуються заможні корумповані українці. Як чиновники і їх рідні в Україні, яка воює і нібито захищає всю Європу, можуть кожного дня витрачати більше 2000 євро за одного у розкішних ресторанах. Та і повернути тих, хто звикне до свободи, у загальне стойло європейської бюрократії буде важко.


Новини