Головна Новини Світ ЄС Орбан зробив заяву про «мирну місію»: анонсував нові кроки по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан зробив заяву про «мирну місію»: анонсував нові кроки по Україні

Одіозний політик має намір продовжити самопроголошену "миротворчу місію" по Україні

19 липня 2024, 10:34
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що продовжить свою самопроголошену "місію миру", незважаючи на критику з боку Європейського Союзу, який заявляє, що він перевищив повноваження своєї країни як голова блоку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Bloomberg".

Орбан зробив заяву про «мирну місію»: анонсував нові кроки по Україні

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Віктор Орбан заявив в інтерв'ю державному радіо, що ЄС має приєднатися до Китаю і, Сполучених Штатів, якщо Дональд Трамп повернеться до влади, щоб чинити тиск на Росію та Україну з метою розпочати мирні переговори.

З того часу, як 1 липня Угорщина взяла на себе переважно адміністративну роль у ЄС, Орбан використав її для підвищення свого власного авторитету у міжнародній дипломатії, зустрічаючись з такими лідерами, як президент України Володимир Зеленський, Володимир Путін, голова КНР та Цзіньпін та Трамп.

Віктор Орбан сказав, що продовжить повідомляти про свої зустрічі лише після того, як вони відбудуться, як це було у випадку з його нескоординованими поїздками до Росії та Китаю.

Варто зазначити, що переобраний президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн 18 липня назвала зусилля Орбана "місією умиротворення", очевидно, натякаючи на Мюнхенську змову і спробу умиротворення Гітлера перед Другою світовою війною.

Європейська комісія заявила 17 липня, що вона скоротить свою участь у неформальних зустрічах, запланованих Угорщиною під час її головування до ЄС після дипломатичних поїздок Орбана до Москви та Пекіна. Комісія також пропустить традиційний візит своїх комісарів до країни, яка обіймає посаду голови.

Читайте також на порталі "Коментарі" — не треба чекати закінчення війни : до якого кроку з РФ Орбан закликав ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини