Головна Новини Світ ЄС ПАРЄ ухвалила знакову для України резолюцію. Як допоможе покарати агресора
commentss НОВИНИ Всі новини

ПАРЄ ухвалила знакову для України резолюцію. Як допоможе покарати агресора

ПАРЄ ухвалила резолюцію, в якій підтримала конфіскацію російських заморожений активів та скерування їх на відбудову України

16 квітня 2024, 20:36
Поділіться публікацією:

На засіданні 16 квітня Парламентська асамблея Ради Європи висловила підтримку резолюції, що закликає конфіскувати заморожені активи Росії та використати їх на благо України.

ПАРЄ ухвалила знакову для України резолюцію. Як допоможе покарати агресора

ПАРЄ

Прес-служба ПАРЄ повідомила, що резолюція була ухвалена одноголосно, а пропозицію закликати до передачі заморожених російських державних активів до нового фонду для відбудови України підтримали всі члени асамблеї.

Проєкт резолюції пройшов політичний комітет ПАРЄ наприкінці січня цього року. Тоді було заявлено про намір Ради Європи взяти на себе керівництво процесом конфіскації російських державних активів та їхнє використання на відбудову України, а також про створення міжнародного компенсаційного механізму під її егідою.

Зазначений механізм передбачає створення міжнародного трастового фонду, до якого будуть передані заморожені російські активи з країн-учасниць Ради Європи та інших держав. Також передбачається створення об'єктивної та ефективної комісії для розгляду претензій, яка буде діяти відповідно до міжнародних юридичних норм.

Комітет закликає країни-учасниці Ради Європи та інші держави, де знаходяться заморожені російські активи, активно співпрацювати у питанні передачі цих активів у зазначений механізм за підтримки Європейського союзу, Сполучених Штатів та країн "Групи семи".

Разом з тим нардеп Олексій Гончаренко додав, що Асамблея закликає розширити дію резолюції і на активи російських олігархів в ЄС, які співпрацюють із Кремлем.

"Друга правка, яку вдалось відстояти, розробити механізм притягнення до відповідальності для тих хто співпрацює з Кремлем (у вигляді конфіскації майна) для відбудови України",
— додав нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, як в ЄС збираються конфіскувати російські активи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини