Головна Новини Світ ЄС Передача Україні доходів від заморожених активів РФ: ЄС ухвалив остаточне рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Передача Україні доходів від заморожених активів РФ: ЄС ухвалив остаточне рішення

ЄС все ж таки схвалив передачу Україні доходів від заморожених активів РФ

21 травня 2024, 13:38 comments2259
Поділіться публікацією:

Європейський Союз схвалив передачу Україні прибутків від заморожених активів Росії. Як передає портал "Коментарі", про це у Twitter повідомив міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський.

Передача Україні доходів від заморожених активів РФ: ЄС ухвалив остаточне рішення

Ян Липавський. Фото з відкритих джерел

"Сьогодні в рамках ЄС ми ухвалили рішення про передачу Україні коштів, отриманих у результаті заморожування активів російського Центрального банку. Тільки цього року ця сума може становити до 3 млрд євро", — повідомив міністр.

Ян Липавський додав, що 90% коштів підуть на військову підтримку.

"Росія має заплатити за збитки, завдані її агресивною війною", — заявив Липавський.

Варто зазначити, що країни Заходу заморозили активи Центрального банку Росії на суму близько 300 мільярдів доларів у відповідь на військову спецоперацію в Україні. Питання, що робити з цими грошима, залишається відкритим. Конфіскація активів поки що не розглядається. Натомість країни Заходу пропонують використовувати отриманий від них прибуток для допомоги Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Євросоюз продовжує розмірковувати над 14-м пакетом санкцій проти РФ, куди може увійти і заборона використання портів ЄС для реекспорту скрапленого природного газу (СПГ). Франція та Нідерланди також домагаються запровадження санкцій ЄС проти будь-якого банку у світі, який допомагає російським військовим оплачувати товари чи технології для зброї. Угорщина зазвичай ставить палиці в колеса гіпотетичним обмеженням. Що зараз можна сказати про вплив санкцій на РФ і про перспективи нових обмежень? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини