Головна Новини Світ ЄС Перегони вже почалися: стало відомо, в чому ЄС зібрався наздогнати і перегнати Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Перегони вже почалися: стало відомо, в чому ЄС зібрався наздогнати і перегнати Росію

ЄС хоче протягом 2025 року зрівнятися з Росією у кількості боєприпасів

15 червня 2024, 08:10
Поділіться публікацією:

Європейський Союз планує до 2025 року зрівнятися з Росією за кількістю боєприпасів. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю La Tribune зробив комісар ЄС з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.

Перегони вже почалися: стало відомо, в чому ЄС зібрався наздогнати і перегнати Росію

Європейський Союз. Фото: з відкритих джерел

Єврочиновник зазначив, що цього року країни Європейського Союзу мають намір вивести виробничі потужності на позначку 1,7 млн. снарядів на рік. А вже 2025 року Європа планує вийти на рівень 2,5 млн снарядів на рік.

"Ми прискорили виробництво боєприпасів. У березні 2023 року ми виробляли в Європі 500 тисяч снарядів на рік і вже були кращими в цьому, ніж американці, які виробляли лише 300 тисяч. Але з того часу ми подвоїли цю потужність", — сказав комісар.

Він наголосив, що ця потреба поділяється багатьма державами-членами ЄС і може піти на користь нашої оборонної промисловості. Але вона має бути здатною постачати зброю європейській армії вчасно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія значно наростила виробництво власних універсальних модулів планування та корекції польоту. Про це в ефірі каналу "Еспресо" повідомив військовий експерт Олег Катков.

Експерт повідомив, що Україна вже використовує західні далекобійні авіаційні бомби GBU-39 та керовані авіабомби Hammer.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чеська компанія Czechoslovak Group (CSG), один із найбільших постачальників боєприпасів у Центральній Європі, попередила, що зростання цін та низька якість означають, що половина отриманих нею снарядів не може бути відправлена Україні так швидко, як планувалося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини