Головна Новини Світ ЄС Підроблені сертифікати виявлені у країні ЄС - чим технологія відрізняється від української
commentss НОВИНИ Всі новини

Підроблені сертифікати виявлені у країні ЄС - чим технологія відрізняється від української

Громадяни ЄС, які не хочуть щеплюватись, купують підроблені сертифікати так само, як деякі українці

8 листопада 2021, 18:02
Поділіться публікацією:

Журналісти болгарської телекомпанії NOVA викрили схему з виготовлення фальшивих COVID-сертифікатів, пише видання "Європейська правда" з посиланням на відповідну статтю закордонного ЗМІ.

Підроблені сертифікати виявлені у країні ЄС - чим технологія відрізняється від української

Репортаж болгарських журналістів про підроблені сертифікати - скрін відео NOVA

Невакциновані громадяни Болгарії купували підроблені зелені сертифікати, які мали свідчити про повний курс вакцинації від COVID-19. Вартість підробки — більші ніж удвічі більша за українські розцінки: 266 дол. у Болгарії проти 100 дол. в Україні.  Одним з посередників між лікарями та покупцями фальшивок виступав кандидат у депутати від партії правого спрямування "Національний фронт за порятунок Болгарії" (НФПБ). Партія НФПБ отримала одне місце у Європейському парламенті.

Фальшивки, яку отримали на руки болгарські журналісти, містили інформацію про нібито повні курси вакцинації однодозною вакциною Janssen. За три "сертифікати" вони сплатили 1350 левів. Посередника – Величко Георгієва, кандидата в депутати від "НФПБ" – зняли прихованою камерою, коли він організовував незаконну оборудку. Лікарі, які з ним співпрацювали, допомагали вивантажити документи з Національної інформаційної системи охорони здоров'я Болгарії. За словами посередника, кожен медик, залучений до схеми, щодня видавав 15-30 фальшивих документів про вакцинацію. Сам він контактував з медичною сестрою поліклініки у Софії та з певним лікарем, ім'я якого зафіксоване у таємному записі ЗМІ. Вартість нетермінового замовлення – 300 левів (177 дол.), термінового – 450 левів (266 дол.).

Журналісти NOVA звернулись до болгарського МВС та прокуратури. Однопартійці Величко Георгієва планують виключити його з партії, повідомляє "Європейська правда". Як кандидат у депутати, він має імунітет, але прокуратура країни вже звернулася до суду щодо його скасування.

Між тим в Україні шукають способи провести "амністію" для тих, хто купував підроблені сертифікати про вакцинацію. Докладніше про це можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини