Головна Новини Світ ЄС Половина країн ЄС продовжують пускати українців з мінімальними протиепідемічними обмеженнями – Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

Половина країн ЄС продовжують пускати українців з мінімальними протиепідемічними обмеженнями – Кулеба

Низка країн Європейського Союзу вирішили не ускладнювати перетин кордону для українців

13 листопада 2021, 17:08
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ повідомляє у Twitter перелік країн Європи, які продовжують пускати до себе вакцинованих українців, не зважаючи на ситуацію з коронавірусом.

Половина країн ЄС продовжують пускати українців з мінімальними протиепідемічними обмеженнями – Кулеба

Не усі країни ЄС закриті для українців - ілюстративне фото з мережі

9 листопада 2021 року відбулися чергові зміни до правил в'їзду ЄС мандрівників із "третіх" країн. Україну з "зеленого" списку викреслили, оскільки вона не відповідає певним критеріям протиепідемічної безпеки. Зміни правил є рекомендаціями, тому кожен уряд окремо вирішував, чи слідувати їм.

Згідно з постами Дмитра Кулеби сформувався список країн ЄС, які не зробили правила перетину кордону жорсткішими:

1) Ірландія;

2) Іспанія;

3) Греція;

4) Латвія;

5) Словаччина;

6) Франція;

7) Швеція;

8) Бельгія;

9) Данія;

10) Нідерланди;

11) Естонія;

12) Хорватія;

13) Чехія;

14) Австрія;

15) Кіпр.

Повністю про умови в'їзду у перелічені країни, а також інші країни, можна подивитись на "Інтерактивній мапі світу", створеній консульською службою України.

Європейський Союз, реагуючи на чергову хвилю пандемії, влітку запровадив нова правила перетину кордону. Ці правила обмежують в'їзд громадян "третіх" країн – тобто з поза меж ЄС – які мають "неважливу" мету, наприклад, для туризму. Що два тижні переглядався список тих, хто за певними критеріями відносяться до "зеленої" зони. "Зелена" зона означала, що обмеження мінімальні. Україна потрапила до цього списку 15 липня. 9 листопада вона перейшла для ЄС у "червону" зону. Аналогічне рішення того дня прийняли стосовно Сінгапуру.

Докладніше про критерії, за якими країну відносять до тієї чи іншої зони епідемічної безпеки, можна подивитись у матеріалі, що раніше публікувало видання "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини