Головна Новини Світ ЄС Польща підтримала вступ України в ЄС і НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща підтримала вступ України в ЄС і НАТО

Президент Польщі Анджей Дуда підтримав майбутнє членство України в НАТО

3 травня 2021, 19:27
Поділіться публікацією:

Президент Польщі Анджей Дуда і президент України Володимир Зеленський підписали спільну декларацію щодо європейської перспективи для України, тобто приналежності до ЄС. Про це заявив президент Дуда, якого цитує "Європейська правда".

Польща підтримала вступ України в ЄС і НАТО

Анджей Дуда (фото з відкритих джерел)

"Польща продовжує підтримувати Україну в цьому питанні", — сказав Дуда.

Раніше Зеленський говорив, що декларацію про підтримку вступу України в ЄС підписали вже "декілька країн". Офіційно відомо тільки, що таку декларацію підписав президент Литви Гітанас Науседа.

Водночас Дуда підтримав майбутнє членство України в НАТО. Відповідне дорожню карту повинні розглянути під час саміту Північноатлантичного альянсу в червні в Брюсселі.

Нагадаємо, народні депутати від правлячої партії "Слуга народу" звернулися до президента України Володимиру Зеленському із закликом провести заходи щодо захисту держави на тлі загрози війни з Росією. Виходячи із заяви членів фракції, на тлі військової загрози з боку Росії необхідно провести заходи, які допоможуть протистояти агресії. Відзначається, що останнім часом висловлювання російських чиновників і ЗМІ на адресу України перетворилися в справжню мову ненависті, а в Москві відкрито декларують намір знищити українську державу. Яременко зазначив, що необхідно активізувати підготовку країни до агресії з боку Росії. Він запропонував провести засідання Верховної Ради за участю президента, Кабміну і керівників спецслужб, щоб обговорити всі необхідні заходи для зміцнення обороноздатності нашої країни. Більш детально читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини