Головна Новини Світ ЄС Польща спростила правила для заробітчан: що зміниться у 2022-му
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща спростила правила для заробітчан: що зміниться у 2022-му

У нашій країні вже сформовано прошарок населення, який залучений у трудову міграцію

27 січня 2022, 10:20
Поділіться публікацією:

Наприкінці 2021 року влада Польщі змінила трудове законодавство, чим спростила українським трудовим мігрантам перебування, а також працевлаштування на території країни. У зв'язку з тим, що багато українських громадян їдуть працювати до європейських країн, насамперед страждає сама Україна. Проте, за словами експертів, у 2022 році кількість мігрантів не зростатиме. Про це пише видання OBOZREVATEL.

Польща спростила правила для заробітчан: що зміниться у 2022-му

Польща спростила правила для заробітчан - фото з відкритих джерел

Профільний портал grc зазначає, що раніше роботодавці в Польщі мали ризики під час працевлаштування українських громадян на короткий термін, оскільки надалі їм доводилося оновлювати дозвіл на роботу та перебування в країні. Проте зміни у польському законодавстві відкривають більше можливостей не лише для роботодавців, а й іноземних співробітників.

Багато експертів мають спільний прогноз щодо трудової міграції в цьому році, відзначаючи, що вона залишиться на рівні 2021 року. Передумов для значного її зростання або зниження поки що немає.

За словами президента Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника, якщо Росія не почне масовану агресію щодо України, то кількість заробітчан, як і мігрантів, не зміниться порівняно з минулим роком. Експерт зазначає, що в нашій країні вже сформований прошарок населення, який залучений до трудової міграції. У відсотковому співвідношенні це 13-16. Більшість українських громадян, за твердженням спеціаліста, не збирається залишати країну.

У виданні зазначають, що багато роботодавців у Польщі зацікавлені у неофіційному працевлаштованих працівниках. Це дозволяє їм платити працівникам менше, ніж мінімальну зарплату, порушуючи права працівників та не сплачуючи податки до держбюджету. Крім цього, якщо нелегальні працівники травмуються, хворіють, то за великим рахунком залишаються ні з чим.

Нерідко заробітчани стають жертвами афер із боку несумлінних роботодавців. Випадки, коли нелегальних працівників залишають без зарплати – досить поширена практика.

Раніше "Коментарі" писали, що Польща вступила до п'ятої хвилі пандемії: очікується близько 60 тисяч випадків на день.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини