Головна Новини Світ ЄС Польський кордон обстріляли з території Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Польський кордон обстріляли з території Білорусі

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив про намір викликати до Міністерства національної оборони країни військовий аташе Білорусі

2 грудня 2021, 04:51
Поділіться публікацією:

Минулої ночі білоруська сторона з пневматичної зброї обстріляла прожекторні щогли на польській стороні кордону. Про це прес-служба Міністерства оборони Польщі повідомила у Twitter. “На околицях Тересполя обстріляли освітлювальні прилади, встановлені солдатами Війська Польського на кордоні з Білоруссю. Ліхтарі були знищені внаслідок пострілів із пневматичної зброї. Обстріл вівся з території Білорусі”, – йдеться у повідомленні.

Польський кордон обстріляли з території Білорусі

Польща (фото з відкритих джерел)

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив про намір викликати до Міністерства національної оборони країни військовий аташе Білорусі. З початку року прикордонники зафіксували близько 30 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону.

2 вересня через міграційну кризу було запроваджено надзвичайний стан у 183 населених пунктах польських провінцій Підляського та Люблінського воєводств, що примикають до кордону з Білоруссю.

Нагадаємо, молоді і агресивно налаштовані мігранти, підтримувані спецзасобами білоруських військових, штурмують пункт пропуску. Про це повідомляють Twitter-канали офіційних прес-секретарів польських держустанов, а також опозиційний білоруський канал NEXTA. 16 листопада 1021 р. нелегальні мігранти намагаються прорватися на територію Польщі, використовуючи при цьому спецзасоби, металеві прути та каміння.

Польські прикордонники утримують оборону у місцях нападів. NEXTA повідомляє, що мігранти ще 15 листопада вирушили з тимчасового табору. При цьому їх супроводжували білоруські силовики. За оцінками журналістів, близько двох тисяч людей зібралися біля контроль-пропускного пункту (КПП) "Брузги", чекаючи автобусів, якими, як їм було обіцяно, їх повезуть до Німеччини.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини