Головна Новини Світ ЄС Помилки 2014 не повторять: в ЄС попередили РФ, що санкції на випадок вторгнення в Україну готові
commentss НОВИНИ Всі новини

Помилки 2014 не повторять: в ЄС попередили РФ, що санкції на випадок вторгнення в Україну готові

У ЄС попередили, що вони за діалог із Росією, але санкції за порушення міжнародних норм та агресію проти України вже готові

27 грудня 2021, 07:30
Поділіться публікацією:

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила, що масштабні санкції проти Росії, якщо у Кремлі ухвалять рішення йти на подальшу ескалацію щодо України, вже опрцьовані та затверджені. Як передає видання "Коментарі", про це Урсула фон дер Ляйєн розповіла під час спілкування з журналістом "Le Journal du Dimanche".

Помилки 2014 не повторять: в ЄС попередили РФ, що санкції на випадок вторгнення в Україну готові

Урсула фон дер Ляйен. Фото: Xinhua/Scanpix

Урсула фон дер Ляйєн дала зрозуміти, що Євросоюз зробив роботу над помилками після подій на сході України у 2014 році. Тому, отримавши тривожні сигнали про накопичення російських військ біля українського кордону, Брюссель напрацював низку санкцій. Глава Єврокомісії розповіла, що пропозиції щодо санкцій вже опрацьовано і пакет санкцій вже підготовлено.

За словами Урсули фон дер Ляйєн, країни ЄС діють в одному ключі з НАТО та США. При цьому чиновниця наголосила, що підготовлені заходи проти Росії – це не причина вважати, що Захід першим хоче зробити крок до конфронтації з Росією. Навпаки, наголосила глава Єврокомісії, Європейський Союз хоче мати постійний конструктивний діалог із Москвою. Але побудова хороших відносин із Росією можлива лише після того, як Москва припинить свої провокаційні дії.

Щодо дратівливого чинника для Росії у зближенні України з НАТО та ЄС, то глава Єврокомісії зазначила, що Євросоюз дуже сильно цінує прагнення України стати частиною об'єднаної Європи та поважає право українського народу, який має право сам визначати своє майбутнє.

Урсула фон дер Ляйєн нагадала, що угодами про асоціацію та вільну торгівлю ЄС дуже сильно допомагає Україні, Грузії та Молдові, але цей процес варто поглибити.

Читайте також на порталі "Коментарі" — влада країн ЄС – Німеччини, Франції, Італії та Іспанії не поспішає напрацьовувати серйозні санкції щодо РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини