Головна Новини Світ ЄС Представник ОБСЄ поїхав до Москви: яка мета візиту
commentss НОВИНИ Всі новини

Представник ОБСЄ поїхав до Москви: яка мета візиту

Міністр закордонних справ Польщі та представник ОБСЄ відвідує Москву

15 лютого 2022, 09:50
Поділіться публікацією:

Представник ОБСЄ поїхав до Москви: яка мета візиту

Фото ілюстративне / Pixabay

Польща головує в ОБСЄ й від імені організації міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау 15 лютого проведе зустріч з міністром РФ Сергієм Лавровим в Кремлі. Про це повідомляє Польське радіо.

Поляк прибув до Москви задля перемовин щодо діяльності ОБСЄ й концентрації військ Росії біля кордонів з Україною. Зустріч делегацій має розпочатися об 11 годині за місцевим часом. Планується обговорити роботу Організації з безпеки і співробітництва в Європі, ситуацію в Україні та ролі Росії в ОБСЄ.

За словами віце-міністра закордонних справ Польщі Марціна Пшидача, Збіґнєв Рау має наголосити росіянам на тому, що Захід готовий до введення санкцій в разі агресії РФ та запропонувати методи деескалації ситуації на кордонах. Зокрема, мова йде про продовження дипломатичного діалогу між Заходом і Росією на форумі ОБСЄ.

Пшидач зазначив, що можна говорити про зниження ризику, про більшу прозорість. Тож ОБСЄ в свою чергу тако буде докладати зусиль до зниження напруженості в стосунках між країнами.

"Сторона НАТО і ЄС багато тижнів говорили Росії, що немає повернення до сфер впливу, до другосортних держав, до агресивної політики. Ми можемо говорити про зниження ризику, про більшу прозорість – те, чим буде займатися зокрема ОБСЄ, як не допустити, щоб ця ситуація була напруженою", — говорить дипломат.

Це перший за 10 років візит польського міністра до Москви.

Чиновник Марцін Пшидач повідомив, що польських дипломатів з України поки що відкликати не планують. Однак за реалізації найгіршого сценарію в Міністерстві закордонних справ Польщі розглянуть такі можливості.

Як повідомляв портал "Коментарі", організація з безпеки і співробітництва в Європі, до якої входять Росія та Україна, а також члени НАТО, від 2014 року спостерігає за конфліктом між українськими силами та підтримуваними Росією сепаратистами на Донбасі на сході України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини