Головна Новини Світ ЄС Прем'єр-міністр Польщі звинуватив опозицію у брехні про Polexit
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр-міністр Польщі звинуватив опозицію у брехні про Polexit

Натомість польський прем'єр на саміті чотирьох держав заявив, що Євросоюзу варто зосередитись на інших проблемах, аніж на судовій реформі у Польщі

12 жовтня 2021, 22:37
Поділіться публікацією:

Польща не має бажання виходити з Європейського союзу, а про Polexit бреше опозиція. Про це заявив прем'єр-міністр країни Матеуш Моравецький під час саміту чотирьох центральноєвропейських держав "вишеградських" держав у Будапешті, пише Reuters.

Прем'єр-міністр Польщі звинуватив опозицію у брехні про Polexit

Матеуш Моравецький, фото з відкритих джерел

Коментарі прем'єра прозвучали після того, як Конституційний трибунал Польші минулого тижня вирішив, що частини законодавства Євросоюзу несумісні з конституцією країни. Це сприяло розмовам про те, що Польща може вийти з ЄС.

"Наша шановна опозиція намагається натякнути, що ми хочемо послабити союз, вийшовши з ЄС. Це, очевидно, не просто фейкові новини, це щось гірше — це брехня, яка має на меті послабити Союз", — сказав Матеуш Моравецький. 

Натомість польський прем'єр на саміті чотирьох держав заявив, що Євросоюзу варто зосередитись на інших проблемах, аніж на судовій реформі у Польщі. 

"Брюсселю слід зосередитися на безпеці, припиненні тероризму, економічному співробітництві з іншими країнами", — сказав Моравецький.

Праві популістські уряди в Польщі та Угорщині вже давно розходяться з центральними позиціями ЄС. Це стосується таких питань як свобода ЗМІ, міграція, права ЛГБТ та незалежність судів. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан підписав указ, у кому вітається рішення Конституційного трибуналу Польщі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Польща виштовхує афганських мігрантів назад у Білорусь. Організація Amnesty International заявила, що польські прикордонники виштовхують мігрантів з території Польщі назад у Білорусь. Це підтверджується супутниковими фотознімками, на яких видно, як групу осіб оточують кільцем і витісняють до кордону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини