Головна Новини Світ ЄС Президент Фінляндії заявив про "величезним" ризик застосування ядерки у війні РФ проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Фінляндії заявив про "величезним" ризик застосування ядерки у війні РФ проти України

Президент Фінляндії зробив тривожне попередження

17 вересня 2023, 19:10
Поділіться публікацією:

Глава Фінляндії Саулі Нііністе вважає, що є величезним ризик того, що РФ може застосувати ядерну зброю у війні, розв'язаній проти України. Тож він розуміє, чому деякі політичні лідери вагаються стосовно надання зброї Україні. Про це повідомляє The New York Times.

Президент Фінляндії заявив про "величезним" ризик застосування ядерки у війні РФ проти України

Президент Фінляндії Саулі Нііністе (фото з відкритих джерел)

Президент Фінляндії в інтерв'ю виданню, коментуючи падіння ударних дронів РФ на території Румунії, сказав, що сьогодні світ "перебуває в дуже чутливій ситуації".

"Навіть дрібниці можуть дуже сильно змінити ситуацію, і, на жаль, в гірший бік. У цьому полягає ризик такої широкомасштабної війни. Ризик застосування ядерної зброї величезний", — сказав фінський президент.

Він пояснив, що його слова також частково є відповіддю тим, хто критикує "надто обережну" Джо Байдена чи Олафа Шольца щодо передачі Україні далекобійних ракет.

"Є різниця між тими, хто несе відповідальність, і тими, хто її не має. У Фінляндії ми також чуємо голоси, що Америка повинна зробити те чи те. Якщо є ескалація великої війни, це буде світова війна, тож ядерний ризик стає явно більшим", — наголосив політик.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Німеччині зробили тривожний прогноз щодо завершення війни в Україні. Німецький генерал-майор Крістіан Фрейдінг прогнозує, що війна в Україні триватиме до 2032 року. За словами офіцера, Німеччина вже розробляє довготривалий план підтримки України у війні на найближчі 9 років.

Керівник ситуаційного центру Бундесверу в Україні Крістіан Фрейдінг під час візиту до Києва розповів, що війна може тривати ще багато років. Таким чином, уряд Німеччини очікує, що війна може загалом тривати 10 років.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 вересня 2023, 19:11

Ви ж з самі створили питання таким, що для Росії є тільки або. Якщо програє, для неї це тільки смерть. Жахлива розкрадацько-корумпована смерть. Чомусь досі ніхто не помічає, як, так звані європейці, знущались з дикунів азіЯтів. Для прикриття системної корупції, розкрадань, силових захоплень майна і влади. Не помічають, як з обох сторін юдейські Портнікови з Соловйовими нацьковують слов'ян один на одного однаковими пропагандиськими прийомами. Що сіють - те й збирають. Виграш однієї сторони розділеного Зла, це програш Добра.


Новини