Головна Новини Світ ЄС Президент Литви розповів про головне розчарування щодо України в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Литви розповів про головне розчарування щодо України в ЄС

Україна мала отримати позитивний сигнал і це вдалося зробити, але не обійшлося і без прикрості

11 березня 2022, 12:35 comments1589
Поділіться публікацією:

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що він оптимістично дивиться на рішення саміту щодо України, але є і певне розчарування. Як передає портал "Коментарі", про це лідер Литви заявив представникам мас-медіа у Версалі, даючи оцінку прийнятому вночі рішенню саміту.   

Президент Литви розповів про головне розчарування щодо України в ЄС

Президент Литви Гітанас Науседа. Фото: з відкритих джерел

Гітанас Науседа зазначив, що Київ потребував отримати від об'єднаної Європи позитивний сигнал і почути готовність прийняти в свої лави нового члена Європейського Союзу. Так і сталося. Українська влада вже неодноразово говорила, що українцям потрібен сигнал, що їх чекають у Європейському Союзі. Президент Зеленський постійно наголошує на тому, що українському народу важливо у непростий для нього час отримати надію на членство в Євросоюзі.    

При цьому президент Литви зазначив, що на саміті не обійшлося і без розчарування як для самої України, так і для прихильників євроінтеграції України. Не було ухвалено рішення про те, що Україна буде прийнята в ЄС за прискореною процедурою. Також не було ухвалено важливе рішення щодо того, щоб Україні було надано статус кандидата. Гітанас Науседа погодився з тим, що ці дві речі були програмою максимум і її, на жаль, не вдалося досягти. Але Науседа заявив, що не втрачає оптимізм та надію, що до цього питання незабаром вдасться знову повернутись.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Франції Макрон зняв інтригу щодо членства України в ЄС за прискореною процедурою. Франція та інші лідери Європейського Союзу бояться говорити про членство України, доки йде війна і Росія атакує.   




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини