Головна Новини Світ ЄС Президент Сербії прямо висловився – чий Крим та Донбас
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Сербії прямо висловився – чий Крим та Донбас

Вучич заявив, що Сербія не може підтримати вторгнення РФ

18 січня 2023, 17:54
Поділіться публікацією:

Президент Сербії Олександр Вучич зазначив, що його країна не може підтримати вторгнення Росії в Україну і публічно заявляє, що Крим та Донбас – це українські території. Як повідомляє видання "Коментарі", про це Вучич заявив в інтерв'ю "Bloomberg".

Президент Сербії прямо висловився – чий Крим та Донбас

Президент Сербії Олександр Вучич. Фото: з відкритих джерел

"Ми від початку говорили, що не могли і не маємо права підтримувати вторгнення Росії в Україну. Для нас Крим — це Україна, Донбас — це Україна, і так буде завжди", — зазначив лідер сербів.

В інтерв'ю Вучич також визнав, що у війні між Україною та Росією "гірше ще попереду", оскільки обидві сторони не готові виявлятися від своїх цілей, а отже, ескалації не уникнути.

Варто зазначити, що Олександра Вучича, як прем'єра Угорщини Віктора Орбана вважали в Європі проросійськими політиками, які негласно підігрують Путіну і Москві. Сам Вучич мав чимало зустрічей із російським президентом Путіни, часто бував у Росії. Тепер сербський президент заявив, що він уже давно не мав контактів з російським президентом, не розмовляв з ним.

Також Вучич підкреслив, що Сербія далеко не в усьому підтримує владу в Москві: "Ми не завжди в захваті від деяких їхніх позицій. У нас традиційно добрі стосунки, але це не означає, що ми підтримуємо кожне рішення чи більшість рішень, які виходять із Кремля" ".

Також видання "Коментарі" повідомляло – коли може з'явитися загроза повторного вторгнення з Білорусі – чи залишився у диктатора Лукашенка шанс уникнути цього.

Раніше "Коментарі" писали – не лише Донеччина, росіяни пішли у контратаку на Луганщині: названий напрямок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини