Головна Новини Світ ЄС Президентка Угорщини подала у відставку через педофільський скандал
commentss НОВИНИ Всі новини

Президентка Угорщини подала у відставку через педофільський скандал

Через скандал з помилуванням у справі про педофілію президентка Угорщини Каталін Новак подала у відставку.

11 лютого 2024, 09:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Каталін Новак, яка обіймала посаду президентки Угорщини подала у відставку попросивши вибачень за свою помилку щодо справи про помилування заступника директора дитячого будинку, який допомагав приховати справу директора щодо педофілії.

Президентка Угорщини подала у відставку через педофільський скандал

Президентка Угорщини Каталін Новак. Фото з відкритих джерел

Президентка  Угорщини Каталін Новак виступила на у спеціальному зверненні на угорському телебаченні, де оголосила про свою відставку.

"Я була неправа. Рішення про помилування та відсутність обґрунтування могли викликати сумніви. Сумнівів тут немає і бути не може. Я б ніколи не вибачила тих, хто жорстоко поводиться з дітьми. Я прошу вибачення у тих, кого я образила, і у всіх жертв, які могли відчути, що я за них не заступаюся. Як глава держави, я говорю з вами сьогодні востаннє, я подаю у відставку з поста президента", – сказала Каталін Новак.

Крім Каталін Новак у справі про помилування виникла відповідальність і колишньої міністерки юстиції Юдіт Варги, яка також підписала відповідний документ. Варга заявила, що складає депутатський мандат та йде з посади.

Це вже не перше рішення Каталін Новак помилувати когось, хто був винен за рішенням суду. До цього серйозне обурення угорців виникло через президентське помилування чоловіка, який був засуджений до в'язниці за тероризм.

Нагадаємо, що минулого тижня в Угорщині виник педофільський скандал, коли виявилось, що президентка Каталін Новак помилувала чоловіка, який покривав директора дитячого будинку, що займався педофілією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан пояснив, чому Угорщина погодилась розблокувати допомогу ЄС для України.

Також "Коментарі" писали про Віктора Орбана, який розповів, що Трамп зробить з Європою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

11 лютого 2024, 09:41

Ну вот и все, началась сдача Авдеевки и Белогоровки. Если рашистские твари зашли в город, то уже ВСУ их не выбьют от туда. Докомандувались, еще и героя украины за это получил Залужный. Только у нас за сдачу территорий героев присваивают. Нахрена эта могилизация, если толку никакого, идет планомерная сдача территорийи планомерное обогащение заленых выблядков


Новини