Головна Новини Світ ЄС Протестуючі чехи вийшли на мітинги проти уряду та просять налагодити відносини з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Протестуючі чехи вийшли на мітинги проти уряду та просять налагодити відносини з РФ

Активісти закликають налагодити відносини з Росією та ставлять під сумнів ЄС і НАТО

28 вересня 2022, 22:52 comments1323
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

28 вересня у Чехії відбувся масовий протест, який зібрав тисячі місцевих мешканців на вулицях столиці. Мітингувальники незадоволені економічним становищем та закликають зміни уряду або нормалізації відносин з Російською Федераціє. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на  видання Bloomberg.

Протестуючі чехи вийшли на мітинги проти уряду та просять налагодити відносини з РФ

Активісти закликають налагодити відносини з Росією та не вірять ЄС. Фото з відкритих джерел

У Чехії наразі настала найбільша криза вартості життя за останні 30 років. Організатори акцій протесту є опозиційною стороною уряду країни та закликають змінити напрямок, який обрала влада. Активісти виходять під гаслами проти членства Чехії в НАТО, звинувачують уряд та ЄС у енергетичній кризі через високі ціни на енергоресурси, а також вимагають покращити відносини з РФ для отримання дешевого газу.

Це вже друга масштабна акція протесту в Чехії, яка проходить з критикою Європейського Союзу та підтримкою Російської Федерації. Такими настроями користуються опозиціонери, переважно ультраправі політики та їх партії.

"Ми хочемо повернути політичний напрямок цієї країни на 180 градусів", — говорить протестуючим Їржі Гавел, організатор протестів.

Раніше Гавел проводив подібні акції протесту в яких вимагав скасувати карантинні обмеження через пандемію коронавірусу.

Портал "Коментарі" повідомляв дещо раніше про перший великий проросійський протест в Чехії. На ньому звучали подібні заклики розвернути країну на курс зближення з Росією та негативні закиди в бік ЄС та НАТО.

Також портал "Коментарі" розповідав за яких умов виник потужний протест в Ірані через смерть молодої 22-річної дівчини. Її затримала на вулиці поліція моралі, а через кілька днів дівчина померла у СІЗО.




 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини