Головна Новини Світ ЄС Протистояння Литви і Китаю загострюється: Пекін блокує експорт товарів з ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Протистояння Литви і Китаю загострюється: Пекін блокує експорт товарів з ЄС

У Литві заявили, що Китай заблокував експорт їхніх товарів

28 грудня 2021, 09:01
Поділіться публікацією:

Про блокування своїх товарів та відмовах у заявках на імпорт у Китаї днями заявила литовська сторона. Більше того у Балтійські країні стверджують, що офіційний Пекін блокує усі товари з Європейського Союзу, якщо у них є хоча б якісь компоненти литовського виробництва. Про це повідомляє інформаційне агентство Euronews.

Протистояння Литви і Китаю загострюється: Пекін блокує експорт товарів з ЄС

Пекін заблокував експорт товарів з Литви. Фото з відкритих джерел

У Литві впевнені, що така позиція китайської сторони зумовлена тим, що вони раніше дали дозвіл Тайваню відкрити своє представництво в Литві.

"Нам відомо про багато випадків, коли імпорт з Литви та ЄС блокують в китайських портах і ця кількість щодня зростає,. Очевидно, китайська митниця відмовляється оформлювати товари з інших країн ЄС, якщо там є частини литовського виробництва," — заявив журналістам єврокомісар з питань торгівлі Валдіс Домбровскіс.
У Міністерстві закордонних справ Китаю звинувачення у блокуванні литовських товарів усіляко відкидають і такі заяви називають "безвідповідальними". 

Нагадаємо, перші непорозуміння Литви та Китаю почались не в торговій, а саме в дипломатичній сфері. Китаю не сподобалось, що Литва дозволила Тайваню відкрити своє представництво у європейській країні. Тоді на заяви Китаю Литва відреагувала миттєво. Вже в грудні цього року Уряд відкликав з Пекіну своїх дипломатів, побоюючись за їхню безпеку.

Наразі це питання стоїть на порядку денному у Світовій організації торгівлі. Свою підтримку Литві уже висловили у Сполучених штатах Америки.

Читайте також: Японія готується до військового протистояння з Китаєм за острови Сенкаку: армія провела навчання



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини