Головна Новини Світ ЄС Путін з допомогою Орбана позбавляє Україну військово-промислового тилу: у чому загрози
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін з допомогою Орбана позбавляє Україну військово-промислового тилу: у чому загрози

Кремлівський диктатор Володимир Путін руками Орбана відроджує під своїм контролем Австро-Угорську імперію

1 липня 2024, 14:04
Поділіться публікацією:

Після виборів до Європарламенту ультраправі депутати-путіністи Східної Європи кинулися створити свою фракцію.

Путін з допомогою Орбана позбавляє Україну військово-промислового тилу: у чому загрози

Віктор Орбан

"Поки недосвідчені та молоді праві депутати європейських країн насолоджуються перемогою, досвідчені "путінофіли" кинулися доводити Путіну свою вірність та готовність дестабілізувати Єдину Європу. Серед правих промосковських депутатів зараз розпочнеться перегони, хто першим зустрінеться з Путіним у Кремлі, хто стане відвертим політичним лобістом Путіна в Європі, той найбільше отримає "пряників" від російського диктатора. Першим почали готуватися до зустрічі у Кремлі досвідчені політики зі Східної Європи", – вважає політолог Віктор Небоженко.

Так, наприклад, каже він, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, голова ультраправої Австрійської партії свободи Герберт Кікль та колишній прем'єр Чехії Андрій Бабіш вже створили у Європарламенті ультраправу фракцію з цинічною назвою "Патріоти за Європу".

Таким чином центром ультраправої Європи стає Відень, а не Париж Ле Пен.

"На наших очах виникає реальна примара Австро-Угорщини під егідою путінської Росії. До речі, колись ці країни – Австрія, Угорщина, Чехія разом із "угорською" Словаччиною та частиною Югославії входили до могутньої Австро-угорської імперії зі столицею у Відні. І ось зараз примара Австро-Угорщини проходить своє вторинне остаточне використання. Але цього разу не в альянсі з Німеччиною, а зі своїм колишнім супротивником у двох світових війнах – Росією", — каже Небоженко.

Але, наголошує він, у Європарламенті фракції Орбана доведеться співпрацювати і з правими французами та німцями.

При цьому, як вважає політолог, фракція Орбана дуже вдало обрали місце свого місцезнаходження – Відень, колишню столицю Австро-Угорської імперії. Відень, а не Париж може стати місцем протистояння ліберальному Брюсселю. При цьому, за інформацією західної преси, Кремль перетворив Відень на найбільший у Європі плацдарм для російської розвідки та центр інформаційної, ідеологічної війни проти Європи. З Відня ведеться багато антиамериканських та антиукраїнських проектів.

Нарешті, додає політолог, близькість Відня до Москви створює для пропутинських украй правих політиків Європи ідеальні можливості для отримання фінансової, ідеологічної та політичної допомоги Кремля.

"Але чому Кремль почав терміново формувати кремлівський "санітарний кордон" з Україною, не з Заходу, а зі Сходу Європи? Для нас, альянс вкрай правих політиків, створення пропутинської міфічної та нелегальної квазі Австро-Угорщини – це небезпечний виклик для України. Справа в тому, що країни Східної Європи насправді є нашим військово-політичним і промисловим тилом, куди не долітають ворожі дрони та ракети. І Путін хоче позбавити Україну та Захід цієї переваги", — додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Орбан створив у Європарламенті новий ультраправий блок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини