Головна Новини Світ ЄС Путіна викрили у брехні: міністри ЄС розповіли майбутнє Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Путіна викрили у брехні: міністри ЄС розповіли майбутнє Росії

У ЄС вважають, що санкції проти Росії працюють.

24 липня 2024, 20:14
Поділіться публікацією:

Володимир Путін "поширює брехню" про силу російської економіки, а ознаки її погіршення через жорсткі санкції стають все більш очевидними.

Путіна викрили у брехні: міністри ЄС розповіли майбутнє Росії

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Як зазначають міністри фінансів восьми країн-членів Євросоюзу, економіка Росії демонструє ознаки "радянізації" з характерними рисами колишнього СРСР. Це включає експропріацію приватних активів для фінансування державних витрат, "повну зневагу до соціального та економічного добробуту населення" і переорієнтацію економіки на війну в Україні.

"Якщо Путін продовжить йти цим шляхом, довгостроковий збиток для російської економіки буде значним," — цитує видання Guardian урядовців.

Вони підкреслили, що західним демократіям необхідно терміново переломити ситуацію. Вони побоюються, що після закінчення війни в Україні Росія витратить кілька років на перегрупування своєї економіки для нового нападу на Європу.

"Перебудувавши російську економіку на радянський лад, Путін поставив її на шлях занепаду. Тепер час для Заходу ще більше посилити тиск. Підтримка України і підрив здатності Росії вести війну на кожному кроці мають стати головним пріоритетом кожної демократичної країни," — заявили дипломати.

Також зазначено, що Путін і його авторитарний режим поширюють неправдиву інформацію про те, що російська економіка сильна, а військова машина не постраждала від західних санкцій.

"Це брехня, яку потрібно спростувати. Існує безліч ознак того, що російська військова економіка деградує. Санкції та інші заходи, спрямовані на ослаблення російської економіки, ефективні, але можна зробити ще більше. Ми повинні продовжувати посилювати тиск на режим Путіна і підтримувати Україну," — йдеться у повідомленні.

Міністри також планують посилити санкції у сфері енергетики, фінансів і технологій, що ввозяться в Росію, щоб перекрити можливі шляхи обходу.

Нагадаємо,  що "Коментарі" писали про те, що Захарова істерично реагує на санкції

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини