Головна Новини Світ ЄС Рекордні повені в Західній Європі призвели до десятків загиблих (фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекордні повені в Західній Європі призвели до десятків загиблих (фото)

Багато німців і бельгійців вважаються зниклими безвісти, число жертв повеней може зрости

15 липня 2021, 21:39 comments1081
Поділіться публікацією:

Не менш як 44 людини загинули, багато вважаються зниклими безвісти після сильних повеней у західному регіоні Німеччини. Стихія забрала життя ще шістьох осіб у Бельгії.

Рекордні повені в Західній Європі призвели до десятків загиблих (фото)

Рекордна повінь у західній Німеччині. Фото з відкритих джерел

В результаті повеней постраждала і Голландія, але про загиблих там поки не повідомляється. Також у 10 регіонах Франції введений режим підвищеної небезпеки через очікувані повені. Готуються до виходу з берегів річок і озер у Швейцарії.

За останні 24 години в цьому густонаселеному регіоні Європи випала рекордна кількість опадів. Сильний дощ прийшов після незвичайного штормового літа, в результаті чого Рейн та інші великі річки вийшли з берегів.

На півдні Німеччини очікується найближчим часом ще більше опадів: річки знаходяться на небезпечно високому рівні, тому інші регіони країни готуються до найгіршого.

Рекордні повені в Західній Європі призвели до десятків загиблих (фото) - фото 2

Очільник Рейнланд-Пфальца, одного з найбільш постраждалих регіонів, сказав, що багато людей все ще знаходяться в небезпеці. Влада ж бельгійського Льєжа закликала усіх його жителів виїхати з міста.

По всій західній Німеччині закриті школи і серйозно порушено транспортне сполучення. А в гірському районі Ейфель оголошено надзвичайний стан, повідомляють німецькі ЗМІ. Деяким жителям, які живуть у Рурської області Німеччини, сказали кип'ятити питну воду через проблеми з фільтрацією, пов'язані з повінню.

Рекордні повені в Західній Європі призвели до десятків загиблих (фото) - фото 3

За повідомленням журналіста BBS, наразі, на думку старожилів, спостерігаються найсильніші повені, які коли-небудь трапилися в цій частині західної Німеччини.

"Будівлі валилися, автомобілі змітало з дороги, вони перетворювалися у вируючі річки. Були евакуйовані цілі села. Але деякі місця були відрізані, і десятки людей опинилися в пастці на дахах своїх будинків в очікуванні порятунку", — повідомляють очевидці.

Рекордні повені в Західній Європі призвели до десятків загиблих (фото) - фото 4

До вечора 15 липня майже 200 тисяч будинків у Німеччині були відключені від електрики.

На думку вчених, нашу планету чекає велика повінь, яка обернеться глобальною катастрофою для людства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини