Головна Новини Світ ЄС РФ догралася: у Європарламенті заявили – Україні потрібно надати ядерні боєголовки
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ догралася: у Європарламенті заявили – Україні потрібно надати ядерні боєголовки

1994 року за Будапештським меморандумом Україна віддала свій ядерний потенціал і стала незалежною країною в межах, встановлених з часів СРСР.

12 червня 2022, 10:02 comments1148
Поділіться публікацією:

Своїм повномасштабним вторгненням в Україну Росія остаточно перейшла всі "червоні лінії", зруйнувавши всі домовленості, які існували раніше. Зокрема Росія припинила бути гарантом тих довіреностей, які були прописані в Будапештському меморандумі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю каналу "Еспресо" заявив польський депутат Європарламенту Радослав Сікорський.

РФ догралася: у Європарламенті заявили – Україні потрібно надати ядерні боєголовки

Європарламент. Фото з відкритих джерел

Депутат висловив думку, що після злочинних дій керівництва РФ у Заходу розв'язані руки, адже він не зробив перший крок до конфронтації. Тепер Захід має повне право на безоплатній основі передати Україні ядерні боєголовки, що може допомогти українському народу для захисту своєї територіальної цілісності.                                                  

Радослав Сікорський зазначив, що на Заході ніхто не забув, що до 1994 року Україна мала ядерні боєголовки, але, підписавши Будапештський меморандум, Київ добровільно віддав свій ядерний потенціал. Натомість він отримав гарантії того, що країни-підписанти не лише не нападуть на Україну, а й гарантуватимуть її територіальну цілісність.                             

"РФ порушила цей меморандум і тому Захід може надати можливість Україні захистити свою незалежність", — висловив євродепутат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у президента РФ Володимира Путіна з'явився ще один союзник: каже, що повністю підтримує його дії.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський заявив, що колаборанти вже отримують квитки для втечі .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 червня 2022, 10:45

Вони звичайних ракет не дають. Наш Турчинов грошей розпиляв у 8 разів більше ніж КНДР, а зробив один Нептун на 100км. Вони не дозволяють на Москву йти. Рашисти будуть діяти набігами. Пограбують, зруйнують і до себе у безпеці. Знають, що нам не дозволяють йти до них.


Новини