Головна Новини Світ ЄС РФ має нового партнера: країна ЄС заявила про готовність стати майданчиком для переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ має нового партнера: країна ЄС заявила про готовність стати майданчиком для переговорів

Президент Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що пора почати говорити про припинення війни та проведення мирних переговорів. При цьому він підкресли, що Братислава могла б стати майданчиком для їх проведення, повідомляє Topky.sk

8 травня 2024, 18:37
Поділіться публікацією:

Під час урочистих заходів з нагоди 79-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі президент Словаччини Петер Пеллігріні подякував Червоній армії за визволення його країни. Зокрема, він заявив, що відкидає будь-які спроби "спотворити історичну правду" і додав, що не буде замочувати заслуги Червоної армії.

РФ має нового партнера: країна ЄС заявила про готовність стати майданчиком для переговорів

Петер Пеллегріні

При цьому Пеллігріні підкреслив, що Європа довгий час жила без війни, тому відбувся процес "девальвації" самого миру, який сприймається як те, що повинно буде саме собою.

Втім, за словами президента Словаччини, такі думки виявилися хибними, і це доводить війна в Україні. За його словами, готуються плани військових конфліктів, а дипломатія при цьому мовчить.

"Давайте говорити про припинення вогню, про мирні сценарії, давайте активізувати дипломатію і сприймати зброю як крайній засіб",
- заявив Пеллігріні.

Окрім того, він заявив, що Братислава готова приймати такий мирний саміт щодо вирішення проблем війни в Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що багато країн, в тому числі Туреччина, Бразилія, Китай та інші пропонували організувати так звані мирні переговори між Україною та Росією. Втім, Україна відмовляється говорити з РФ до тих пір, поки її війська не заберуться з України. Хоча, останнім часом риторика Києва стала більш стриманою. В Офісі президента уже допускають проведення переговорів з РФ після Глобального саміту миру.

Хоча відомо, що Росія категорично не сприймає цей саміт і формулу миру Володимира Зеленського, бо вона не передбачає "реалій на землі". Як заявив Сергій Лавров, РФ буде приймати участь у переговорах тільки "на основі реалій".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини