Головна Новини Світ ЄС Рішення щодо 11-го пакету санкцій ЄС проти Росії може затягнутися: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Рішення щодо 11-го пакету санкцій ЄС проти Росії може затягнутися: у чому причина

Всередині ЄС досі є розбіжності щодо нового пакету санкцій проти Росії

10 травня 2023, 08:58
Поділіться публікацією:

Країни-члени Європейського Союзу сьогодні, 10 травня, проведуть перше обговорення нових санкцій у зв'язку із вторгненням Росії до України, які будуть націлені на китайські та іранські фірми та дозволять обмежити експорт до третіх країн за порушення чинних торгових обмежень. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Рішення щодо 11-го пакету санкцій ЄС проти Росії може затягнутися: у чому причина

Європейський Союз. Фото: з відкритих джерел

Видання, посилаючись на заяву одного з дипломатів, які беруть участь в обговоренні нового пакету санкцій, зазначає, що переговори між послами ЄС будуть різкими, оскільки одні країни вважають санкції надто м'якими, а інші побоюються завдати шкоди міжнародним зв'язкам. Як зазначили кілька дипломатів, точки зору, що сильно різняться, означають, що швидкої угоди не очікується.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн 9 травня в Києві заявила, що нові санкції будуть спрямовані на припинення обходу торгових обмежень Росії, що вже діють, і були розроблені "в дуже тісній співпраці" з країнами "Великої сімки" (G7).

"Якщо ми побачимо, що товари йдуть з Євросоюзу до третіх країн, а потім потрапляють до Росії, ми могли б запропонувати країнам-членам санкціонувати експорт цих товарів. Цей інструмент буде останнім засобом і його використовуватимуть обережно", — зазначила чиновниця.

Урсула фон дер Ляйєн додала, що ЄС припинить транзит через Росію більшої частини свого експорту, включаючи високотехнологічну продукцію та деталі для літаків.

Дипломатичні джерела, знайомі з пропозицією, підготовленою Єврокомісією, повідомили, що вона включає внесення до чорного списку десятків нових компаній, у тому числі з Китаю, Ірану, Казахстану та Узбекистану.

Згідно з джерелами, нові санкції передбачають, що нафтовим танкерам не дозволяється розвантажуватися у відкритому морі або прибувати в порти з відключеними GPS-трекерами.

Читайте також на порталі "Коментарі" – санкції працюють: ще одна країна відмовилася купувати російську військову техніку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини