Головна Новини Світ ЄС Путіна просять відповісти за збитий Боїнг МН17: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Путіна просять відповісти за збитий Боїнг МН17: подробиці

Родичі хочуть аби Путін взяв на себе відповідальність за збиття малазійського Боїнгу

21 вересня 2021, 19:14
Поділіться публікацією:

Голландець Йос Джаннотен звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням взяти на себе відповідальність за збитий боїнг в 2014 в небі над Донбасом. Про це повідомляє корреспондет агенства "Укрінформ".

Путіна просять відповісти за збитий Боїнг МН17: подробиці

Збитий Боїнг, фото з відкритих джерел

Йос через авіакатастрофу втратив свою дочку. Сьогодні він прийшов на судові слухання у справі МН17 в комплекс "Схіпхолл". Там закликав Путіна перестати заперечувати факт, що саме Росія причетна до авіакатастрофи.

"Я не розумію, як в Росії можуть працювати цілі групи людей, щоб приховати цей страшний злочин. Зокрема, такі люди, як Путін і Лавров. Я хотів би запитати у Путіна, чи пам'ятає він, що велика частина "Курська" була піднята нідерландцями, як після розмови з родичами підводників погодився, щоб нідерландські компанії підняли тіла членів екіпажу "Курська". Чи розуміє він, що родичі МН17 також шукають правди? Нехай Путін скаже, що це була помилка, нехай скаже щось і перестане заперечувати очевидне", — сказав Йос Джаннотен.

Загиблій доньці голландця було 26 років. На борту з нею був її хлопець Ерік. Про її смерть Йос дізнався з новин по телебаченню. Він розповідає, що її тіло було обгорілим наскільки, що Йоса попросили на нього не дивитися. Зараз Йос об'єднатвся з іншими родичами трагедії і намагається робити все можливе, щоб про це пам'ятали.

У суді слово дали 11 родичам загиблих. Наступне засідання відбудеться 23 вересня.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що Нідерланди подають позов до Європейського суду з прав людини проти РФ за її роль в катастрофі малайзійського пасажирського літака Боїнг-777 рейсу МН17, збитого в небі над Донецькою областю в липні 2014 року. Політолог, соціолог Володимир Воля вважає, що в цій ситуації Нідерланди діють в інтересах своїх громадян, щоб отримати компенсацію за збитий "Боїнг". Політичний експерт Дмитро Воронков передбачає, що в самих Нідерландах є політичний попит на підвищення рейтингу влади. І керівництво країни хоче продемонструвати громадянам, що питання трагедії рейсу МН17 воно не випускає з уваги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини