Головна Новини Світ ЄС Росія постачатиме додатковий газ двом країнам: одна з них у ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія постачатиме додатковий газ двом країнам: одна з них у ЄС

Угорщина буде отримувати додатковий газ з Росії на період майбутньої зими.

23 жовтня 2023, 10:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський "Газпром" буде постачати додатковий газ до Угорщини та Китаю, заявив директор російської компанії Олексій Міллер. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Росія постачатиме додатковий газ двом країнам: одна з них у ЄС

Голова "Газпрому" Олексій Міллер. Фото з відкритих джерел

Згідно з заявою голови правління "Газпрому" Олексія Міллера Угорщина буде отримувати додаткові поставки російського газу. Наразі відомо, що Угорщина цього року вже отримала додаткові поставки в об'ємі 1,3 млрд куб/м газу.

"У нас є домовленість про те, що ми будемо постачати на постійній основі додаткові обсяги в осінньо-зимовий період майбутньої зими", — заявив Міллер.

Крім Угорщини додаткові об’єми газу також будуть йти до Китаю. Наразі відомо, що на китайський ринок було відправлено додатково понад 600 млн куб/м газу.

Заява голови правління "Газпрому" прозвучала після нещодавнього візиту прем'єр-міністра Угорщини до Китаю, де Віктор Орбан зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним. Нагадаємо, що згідно з контрактами Угорщина може відтерміновувати свої платежі за російський газ, який значно виріс у ціні з початку вторгнення Росії в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Чехії розповіли, хто ще в ЄС має таку ж позицію як прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан щодо України. Спікерка нижньої палати парламенту Чехії Маркета Пекарова Адамова висловила своє розчарування угорським політиком.

Також "Коментарі" писали про американського філософа та професора Стенфордського університету Френсіса Фукуяму, який розкритикував Угорщину і заявив, що така країна не має бути частиною Європейського Союзу. Крім того, Фукуяма пояснив, чим Україна краща за Угорщину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини