Головна Новини Світ ЄС Росія втратила свій шанс: президент Естонії закликав поставити Путіна на коліна
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія втратила свій шанс: президент Естонії закликав поставити Путіна на коліна

Президент Естонії Алар Каріс закликає посилити тиск на Росію та Путіна.

28 травня 2024, 09:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Естонії Алар Каріс заявив, що Росія мала шанс змінитись у 90-х роках, проте тепер режим Путіна потрібно "поставити на коліна". Крім того, Каріс вважає, що навіть усунення російського диктатора Путіна не одразу змінить Росію.

Росія втратила свій шанс: президент Естонії закликав поставити Путіна на коліна

Президент Естонії Алар Каріс. Фото з відкритих джерел

В інтерв’ю фінському виданню Yle Алар Каріс зазначив, що Захід повинен посилити тиск на Росію. За його словами, це буде спонукати звичайних росіян до якихось дій та протистояння режиму у РФ. 

"Можливо, нам доведеться перетерпіти ще багато російських лідерів, перш ніж щось почне відбуватися", — говорить Каріс про можливість змін у РФ.

За словами президента Естонії, справжні мирні переговори щодо закінчення війни в Україні можуть початись лише в тому випадку, якщо Захід притисне Путіна.

"Ми зробимо все можливе, щоб поставити Росію і Путіна на коліна. Тоді можуть початися серйозні дискусії про припинення війни в Україні", — пояснює Каріс.

Також Каріс прокоментував можливість відправити естонських військових в Україну. За його словами президент не вирішує це питання, адже цим займається парламент країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії бурхливо відреагували на заяви президента Естонії поставити їх країну на коліна, зокрема і російського диктатора Володимира Путіна.

Також "Коментарі" писали про те, як Путін намагається завадити прем'єрці Естонії Каї Каллас стати новим генсеком НАТО та змінити на цій посаді Єнса Столтенберга. Росія оголосила естонську політикиню у розшук, чим зменшила її шанси отримати посаду, адже деякі європейські лідери сприймають її занадто "антиросійською" для керівництва НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини