Головна Новини Світ ЄС Розбіжності по Україні: МЗС Франції відреагувало на чутки про розкол між Берліном та Парижем
commentss НОВИНИ Всі новини

Розбіжності по Україні: МЗС Франції відреагувало на чутки про розкол між Берліном та Парижем

Глава МЗС Франції Стефан Сежурне запевнив у відсутності розколу між Берліном та Парижем

2 березня 2024, 13:52 comments1260
Поділіться публікацією:

Між Францією та Німеччиною немає розколу, незважаючи на очевидні розбіжності між президентом Еммануелем Макроном та канцлером Олафом Шольцем щодо України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю газеті Le Monde заявив глава МЗС Франції Стефан Сежурне.

Розбіжності по Україні: МЗС Франції відреагувало на чутки про розкол між Берліном та Парижем

Глава МЗС Франції Стефан Сежурне. Фото: із відкритих джерел

"Не існує франко-німецького зіткнення, ми згодні з 80% питань", – заявив Стефан Сежурне.

Крім резонансної заяви про можливість відправлення військ в Україну під час конференції на підтримку Києва, організованої Парижем у понеділок, глава французької держави, здається, неявно дорікнув таким країнам, як Німеччина, яка тривалий час вагалася з наданням Києву певного важкого озброєння.

"Я говорив зі своєю німецькою колегою Анннеленою Бербок, ми побачимося наступного вівторка в Парижі. Є бажання поговорити один з одним", – сказав Сежурне.

"Тут немає жодної драми, оскільки у нас однакова мета – підтримати Україну", – також наголосив він.

Міністр закордонних справ нагадав, що Франція та Німеччина мають "різний ступінь зобов'язань" з початку війни в Україні, зокрема щодо ракет.

Крім того, французький міністр відкинув ідею про те, що дискусії щодо військової присутності в Україні мають передвиборні цілі напередодні європейських виборів у червні. "Це питання не є вибірковим, воно є екзистенційним. Україна опинилася в центрі передвиборчих дебатів, тому що насправді існують розбіжності в позиціях з цього питання. Я б вважав за краще, щоб це було не так, і щоб існував широкий консенсус поза партійними розбіжностями" , — заявив Сежурне.

Зазначимо, при цьому агентство "Bloomberg" видало матеріал про те, що президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц не ладнають між собою. Їхній конфлікт може шкодити Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини