Головна Новини Світ ЄС Санкції скасовуються – ЄС імпортує рекордний обсяг російського газу: хто у лідерах
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції скасовуються – ЄС імпортує рекордний обсяг російського газу: хто у лідерах

Найбільше серед європейців купують російський газ Бельгія та Іспанія

30 серпня 2023, 15:57
Поділіться публікацією:

Євросоюз цього року має намір імпортувати рекордні обсяги зрідженого природного газу з Росії. І це при тому, що блок на словах прагне відмовитися від російського викопного палива до 2027 року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

Санкції скасовуються – ЄС імпортує рекордний обсяг російського газу: хто у лідерах

Російський газ. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що за перші 7 місяців цього року Бельгія та Іспанія були другими та третіми за величиною покупцями російського ЗПГ після Китаю. Загалом імпорт скрапленого газу до ЄС стрімко збільшився на 40% у період із січня до липня цього року порівняно з тим самим періодом 2021 року, до повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Видання пояснює, що стрімке зростання імпорту спостерігається через низьку базу, оскільки ЄС не імпортував значних обсягів ЗПГ до війни в Україні через свою залежність від газу з Росії.

"Шокує, що країни ЄС так важко працювали, щоб відмовитися від транспортування російського викопного газу тільки для того, щоб замінити його еквівалентом, що поставляється", — зазначив старший організатор кампанії з викопного палива в Global Witness Джонатан Норонья-Гант.

Експерт зазначив, що фактично відбувається таке – європейські компанії надсилають мільярди до військового бюджету Путіна, свідомо мул немає, але допомагаючи Росії продовжувати повномасштабну війну проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тема ефективності санкцій проти Росії заграла новими фарбами після виходу останньої із зернової угоди та висунення низки вимог для розблокування українського морського експорту. Вимог саме в ракурсі ослаблення санкцій. На жаль, країна-агресор навчилася ще й оминати санкції, активно закуповуючи за різними схемами іноземних компонентів для своїх ракет. Згідно з дослідженнями, більшість технологій подвійного призначення імпортуються до РФ з Китаю. А та ж Індія неймовірними темпами скуповує дешево російську нафту. Як зробити санкції ефективнішими? Які ще обмежувальні удари потрібно завдати РФ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 серпня 2023, 16:08

Газ іде українською ГТС. Тобто Україна заробляє на транзиті товарів ворога. Ще і сама тирить на кілька мільярдів доларів на рік.


Новини