Головна Новини Світ ЄС Ще один європейський лідер підтримав заклик Макрона "не принижувати Росію"
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще один європейський лідер підтримав заклик Макрона "не принижувати Росію"

У Європі заявили, що Росія нікуди не зникне після війни

13 червня 2022, 07:44 comments2943
Поділіться публікацією:

Європі доведеться співіснувати з Росією після того, як закінчиться війна, і треба визначити, як це виглядатиме. Як передає портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю офіційному журналу ЄС висловив верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

Ще один європейський лідер підтримав заклик Макрона "не принижувати Росію"

Прапор Росії. Фото: Getty Images

Головний європейський дипломат визнав, що співпраця з Росією в багатьох сферах стане дуже проблемною з огляду на те, що наробила РФ в Україні, які наслідки російського вторгнення бачить увесь світ. Головний результат вторгнення – знищення багатьох міст України.

Боррель підтримав заклик президента Франції Еммануеля Макрона "не принижувати Росію".

Дипломат заявив, що це співіснування буде дуже складним після того, що Росія зробила в Україні. Це вторгнення, агресія, знищення України.

"Ми все це щовечора бачили по телевізору, і я сам бачив на місці. Але нам все одно доведеться намагатися співіснувати з росіянами на цьому континенті", — заявив він.

При цьому він зазначив, що канали зв'язку із Росією ніколи не закривалися. Канцлер Австрії нещодавно був у Москві, голова Африканського союзу повертається із Сочі, а два посланці Генерального секретаря ООН перебувають сьогодні в Росії, щоб спробувати знайти вирішення проблеми українського експорту зерна. Західний світ має продовжувати переговори з Росією, упевнений Боррель.

Нагадаємо, нещодавно французький лідер Емануель Макрон заявляв, що Росію не потрібно зараз принижувати, щоб нібито після завершення війни проти України вона змогла вийти із політичної ізоляції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ продовжують наступати на півдні України: президент Зеленський заявив, що колаборанти вже отримують квитки для втечі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Путіна з'явився ще один союзник: каже, що повністю підтримує його дії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини