Головна Новини Світ ЄС Ще один крок до вступу до ЄС: Рада звернулася із закликом до партнерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще один крок до вступу до ЄС: Рада звернулася із закликом до партнерів

Верховна Рада закликала країни ЄС підтримати переговори з Україною щодо вступу

9 грудня 2023, 15:10
Поділіться публікацією:

Верховна Рада закликала парламенти, уряди країн-членів ЄС та інститути Європейського Союзу ухвалити рішення щодо початку переговорів про членство України на засіданні Європейської ради 15 грудня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Укрінформ".

Ще один крок до вступу до ЄС: Рада звернулася із закликом до партнерів

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

Відповідне звернення підтримали 292 народні обранці.

Зокрема, Рада закликала підтримати прагнення України щодо вступу до Євросоюзу шляхом ухвалення рішення про відкриття відповідних переговорів під час засідання Європейської ради 15 грудня.

Окрім цього, ВР закликала продовжувати підтримувати український народ у боротьбі за державний суверенітет України, відновлення її територіальної цілісності в межах міжнародно визнаного кордону, а також загальноєвропейські цінності, демократію, плюралізм, право націй вільно обирати шлях свого розвитку, права та основоположні свободи людини та громадянина .

Український парламент звернувся до європейських парламентів із проханням підтримати макрофінансову стабільність України під час повномасштабної російської агресії шляхом ухвалення запропонованого Європейською комісією Інструменту підтримки України (Ukraine Facility).

Рада закликала збільшити надання військової допомоги Україні на національному рівні та в рамках Європейського фонду миру на основі скоординованої оцінки потреб для посилення обороноздатності держави, а також сприяти відновленню України, зокрема відновленню пошкоджених та зруйнованих внаслідок збройної агресії РФ об'єктів соціальної, енергетичної, транспортної та іншої інфраструктури.

Водночас Верховна Рада закликала продовжити тиск на РФ шляхом вжиття наступних пакетів обмежувальних заходів, максимально розширивши їхню дію на політичне та економічне життя політичних лідерів Росії, фізичних та юридичних осіб, відповідальних за розв'язання та ведення російсько-української війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що змусить РФ розпочати переговори на наших умовах: коли може прояснитися ситуація.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини