Головна Новини Світ ЄС Ще одна європейська країна взялася блокувати нові санкції проти Росії: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна європейська країна взялася блокувати нові санкції проти Росії: що відбувається

Глава МЗС Юрай Бланар заявив, що країна блокуватиме відповідні обмеження в рамках 12-го пакету санкцій ЄС

19 листопада 2023, 21:20
Поділіться публікацією:

Влада Словаччини  заблокує  запровадження обмежень на  російське ядерне паливо  в  складі наступного 12-го пакету санкції з боку ЄС. 

Ще одна європейська країна взялася блокувати нові санкції проти Росії: що відбувається

Юрай Бланар (фото з відкритих джерел)

Про це  сказав  керівник  МЗС   Юрай Бланар  під час ефіру телеканалу RTVS 18 листопада. Словаччина поставила  умову Євросоюзу:  вона підтримуватиме пакет санкцій  тільки тоді,  коли буде  врахована її потреба.

РФ — єдиний постачальник  ядерного палива для країни, тому  тут  виступають проти запровадження обмежень, акцентує  Бланар.  "Санкції не повинні включати ядерне паливо, це є для нас червоною лінією, оскільки атомні електростанції ще не були достатньо трансформовані, щоб працювати на альтернативному паливі, — зазначив він.

Словацький посадовець   ставить  під сумнів загальну практику ввести санкції проти РФ. Як він стверджує, від цього гірше  почувається тільки   Європа. 

"Росію не зупинили 11 пакетів санкцій, а економіка ЄС рухається у напрямку рецесії", — наголосив  словацький посадовець.

Бланар  стверджує, що країна  відчула  на собі дії антиросійських санкцій:  там  виросли ціни на паливо та харчові продукти. 

Ще очільник  МЗС підтверджує  наміри  уряду повністю припинити надання військової допомоги Україні.  При цьому спільний пакет фінансової допомоги від ЄС (йдеться про 4-річний фонд, який заснував ЄС для надання 50 мільярдів євро допомоги Україні) Словаччина може підтримати. Це дискусійне  питання, наголошує  Бланар. "Але тільки так, щоб ці кошти пішли на певні цілі, а не зникли у корупційному просторі цієї країни", — підсумував він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про нові санкції ЄС проти РФ. Єврокомісія пропонує заборонити імпорт російських алмазів та ювелірних виробів із діамантами з початку 2024 року в рамках 12-го пакету санкцій, покликаного обмежити здатність путінського режиму фінансувати вторгнення в Україну. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харьковчанка

20 листопада 2023, 05:33

Якщо у вас немає ресурсів навіщо ви пнетесь і вкладаєтеся свідомо в авантюру, тягнучи за собою в прірву сусідів?


Новини