Головна Новини Світ ЄС Ще одна країна може вийти з ЄС: стало відомо, про кого йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна може вийти з ЄС: стало відомо, про кого йдеться

Віктор Орбан заявив, що без дотримання "толерантності" щодо Угорщини шляхи з ЄС розійдуться

13 лютого 2022, 14:47 comments1927
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вперше припустився можливості виходу його країни з Євросоюзу. Про це, як пише портал "Коментарі", повідомляє агентство DPA.

Ще одна країна може вийти з ЄС: стало відомо, про кого йдеться

Віктор Орбан. Фото: ЕРА

Віктор Орбан зазначив, що на чолі з Євросоюзом йде "священна війна, джихад", але подається все це під гаслом верховенства права. Про це голова уряду Угорщини заявив під час спілкування зі своїми прихильниками.

При цьому Орбан зазначив, що, якщо ЄС не дотримуватиметься "толерантності" щодо Угорщини, то про спільний шлях із Брюсселем доведеться забути. Шляхи Угорщини та ЄС можуть розійтися.

За словами Віктора Орбана, для більшості Європейського Союзу верховенство права є способом, яким вони хочуть рівняти всіх під один гребінь. Політик додав, що Угорщина не бажає стати такою, як Західна Європа. При цьому і сама Угорщина не сподівається, що інші західні країни ЄС приймуть курс Будапешта щодо притулку чи сімейної політики.

Віктор Орбан наголосив, що для Угорщини важливо зберегти ЄС, але при цьому без збереження толерантності це буде зробити вкрай складно. Подібні сигнали вже були відправлені як до Брюсселя, так і до Берліна.

Зазначимо, Угорщина – одна з країн Європейського Союзу, яка систематично виступає за дружні стосунки з Росією та час від часу виставляє свої претензії щодо прав етнічних угорців на західній Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Угорщина категорично проти вступу України до НАТО: голова МЗС Угорщини Петер Сійярто в ультимативній формі заявив, що поки що Київ не виконає вимог Будапешта щодо дотримання прав етнічних угорців, про членство у НАТО він може навіть не говорити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dpa.com/en/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини