Головна Новини Світ ЄС Ще одну країну ЄС «штормить»: проросійська партія ініціює вотум недовіри уряду
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одну країну ЄС «штормить»: проросійська партія ініціює вотум недовіри уряду

"Відродження" – відверто пропутинська партія, яка виступає не лише за зупинення допомоги Україні, а й проти членства Болгарії в ЄС та НАТО

8 листопада 2023, 09:55 comments2362
Поділіться публікацією:

Партія "Відродження", яка не приховує своїх проросійських поглядів, хоче оголосити вотум недовіри болгарському уряду через його оборонну політику. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомив лідер партії Костадин Костадінов, повідомляє "Euractiv".

Ще одну країну ЄС «штормить»: проросійська партія ініціює вотум недовіри уряду

Болгарія. Фото: з відкритих джерел

"Вибори закінчилися. Наступною темою, яка з'явилася на порядку денному, стала відставка уряду. У середу ми виносимо вотум недовіри через політику PP-DB-DPS-ГЕРБ у сфері оборони", — сказав Костадінов.

Уряд було сформовано за мандатом коаліції "Ми продовжуємо зміни – Демократична Болгарія" (PP-DB). Його підтримують найбільша парламентська партія ГЕРБ екс-прем'єр-міністра Бойка Борисова та партія турецької меншини DPS.

Уряд проводить сильну проєвропейську політику, включаючи наміри щодо єврозони та Шенгенської зони, а також військову підтримку України, на відміну від проросійської партії "Відродження" та соціалістів.

Як і у випадку з першим вотумом недовіри, який було винесено у жовтні "через провал уряду в енергетичному секторі", очікується, що запит "Відродження" знову буде підтриманий Болгарською соціалістичною партією, популістською партією ITN.

У вівторок міністр оборони Тодор Тагарьов прокоментував, що таке голосування стане можливістю пояснити оборонну політику країни.

"Болгарії потрібні оборонні здібності, які максимально інтегровані з можливостями наших союзників, щоб ми могли гарантувати безпеку та оборону країни", – сказав Тагарьов.

"Для мене та кабінету міністрів це буде гарна можливість знову публічно пояснити всьому суспільству, яку оборонну політику ми проводимо і що ми робимо для більш надійної оборони та безпеки Болгарії та болгарських громадян", – додав він.

Влітку Болгарський Гельсінський комітет, який є найбільшою правозахисною організацією країни, звернувся до генпрокурора Борислава Сарафова із закликом заборонити відверто проросійську політичну партію "Відродження".

"Відродження" – відверто пропутинська партія, яка виступає не лише за зупинення допомоги Україні (включаючи не лише боєприпаси, а й ухвалення біженців), а й проти членства Болгарії в ЄС та НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять нові заяви Зеленського: чому за допомогу Заходу Україні доводиться боротися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини