Головна Новини Світ ЄС Що буде, якщо Трамп відмовиться від допомоги Україні: чи справді ЄС готує запасний план
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде, якщо Трамп відмовиться від допомоги Україні: чи справді ЄС готує запасний план

Існує відчуття, що навіть якщо Байден переможе на президентських виборах у США, ситуація у відносинах з Європою зміниться

19 лютого 2024, 11:25 comments6903
Поділіться публікацією:

Союзники України в Європі уважно стежать за президентськими перегонами у США та думають над запасним планом на випадок, якщо Дональд Трамп, повернувшись до Білого дому, відмовиться від допомоги Україні. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Post.

Що буде, якщо Трамп відмовиться від допомоги Україні: чи справді ЄС готує запасний план

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

"Коли колишній і, можливо, майбутній лідер вільного світу каже, що він сидітиме склавши руки і спостерігатиме, як Росія нападе на союзників по НАТО, ми маємо переосмислити, як можуть виглядати зобов'язання США щодо Європи та України", — висловився один із європейських. чиновників.

За його словами, "ми маємо сподіватися на краще, але маємо готуватися до гіршого". Співрозмовник видання додав, що найгірший сценарій передбачає припинення підтримки України та дозвіл Путіну дестабілізувати європейський регіон.

Чиновники ЄС обговорювали створення загальноконтинентального доповнення до НАТО, яке працювало б разом з американськими гарантіями безпеки, але також могло б бути надійною альтернативою, якщо американські гарантії будуть скасовані.

Однак навіть ці розмови відбуваються із серйозними суперечками серед союзників.

Зокрема, Франція та Німеччина не можуть дійти згоди щодо того, хто за це платитиме. Країни Східної Європи не вірять у рішучість Західної Європи протистояти російським загрозам.

Деякі зосереджуються на тому, як зафіксувати зобов'язання США напередодні виборів у листопаді. Високопоставлені американські політики кажуть, що насправді вони не так багато можуть зробити для того, щоб обмежити ухвалення зовнішньополітичних рішень майбутніми адміністраціями. Існує також відчуття, що навіть якщо Байден переможе, ситуація у відносинах з Європою зміниться, вважають автори матеріалу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Мюнхені переважали панічні настрої: ЗМІ дізналися, що лякає Європу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини